HBO-bachelor Technische Informatica (System and Network Engineering) klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL058
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO Technische Informatica is dé opleiding voor iedereen die computernetwerken wil leren ontwerpen en beheren. De opleiding gaat diep in op thema’s als Virtualisatie en Service Management (ITIL®, ISO). Zo wordt alle benodigde kennis opgedaan om als professioneel netwerkbeheerder te kunnen werken. Voltooiing van de opleiding geeft recht op de titel Bachelor of Information & Communication Technology (B ICT).

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Het beroep
Technische informatici werken bijvoorbeeld als beheerder operationele infrastructuur, infrastructuurontwerper, ITIL® dienstverlener of technisch adviseur voor (middel)grote bedrijven. Ze zijn verantwoordelijk voor het netwerkbeheer en helpen incidenten op te lossen. Daarnaast is ook de strategische rol belangrijk: je adviseert klanten over de keuze en uitbreiding van het netwerk en denkt mee over toekomstige ICT-projecten.

De functies bieden vaak afwisselende werkzaamheden en veel klantcontact. Daarnaast zijn er goede mogelijkheden om door te groeien, bijvoorbeeld naar de functie van projectleider. Wel wordt zeker enige flexibiliteit (in werktijden) vereist.

gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van de opleiding HBO Technische Informatica
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag en ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. In totaal zijn er bij de dagopleiding 16 bijeenkomsten per jaar en bij de avondopleiding 32 per jaar.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Overzicht bijeenkomsten
Inhoud
De opleiding sluit aan op actuele ontwikkelingen in het vakgebied en gaat diep in op thema’s als Virtualisatie en Service Management. Verder wordt veel aandacht besteed aan Data Centers, netwerkarchitectuur en Virtualisatie met Hyper-V van Microsoft. Het thema Security & Identity behandelt naast veiligheid ook Identity Management.

Bij deze opleiding is het mogelijk om beroepsproducten in te brengen. Opdrachten die in een eerdere opleiding of baan al zijn voltooid, hoeven dus niet opnieuw te worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een projectplan, technisch infrastructuurontwerp of service level agreement. Meer informatie hierover volgt na inschrijving.

Studieprogramma van de opleiding HBO Technische Informatica
In het studieprogramma staan alle modules. De studiepunten geven een indicatie van de relatieve omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (ECTS).

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen.

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over een van deze diploma’s, maar ben je 21 jaar of ouder, dan is toelating mogelijk via de 21+-regeling. Dit kan op 2 manieren; door het afleggen van een 21+ toelatingsexamen of door een toelatingsonderzoek.

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen