HBO Burger en recht klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL059
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO deelprogramma Burger en recht klassikaal biedt een brede kennis op het gebied van privaatrecht. Aan bod komen vermogensrecht, koop- en huurovereenkomst, personen- en familierecht, arbeidsrecht en sociaal recht. Na voltooiing van deze opleiding ben je in staat om te ondersteunen in advisering over juridische geschillen binnen deze rechtsgebieden.

De inhoud van dit deelprogramma bestaat uit modules van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Rechten van Hogeschool. Het vormt een goede voorbereiding op de volledige bacheloropleiding, maar is ook als opleiding op zichzelf zeer interessant en volledig.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Doelgroep HBO deelprogramma Burger en recht klassikaal
Dit HBO deelprogramma is bedoeld voor iedereen die op HBO-niveau kennis wil opdoen over verschillende deelgebieden van het privaatrecht. Ook voor wie later (eventueel) een vervolgopleiding in dit vakgebied wil volgen, is het een uitstekende opleiding.

Einddoel
Na afronding van dit deelprogramma is inzicht verworven in de hoofdlijnen van het goederen- en vermogensrecht, koop- en huurovereenkomsten en personen- en familierecht. Ook zijn de belangrijkste wetten van het sociaal- en arbeidsrecht bekend. Al deze kennis kan in de praktijk worden toegepast; je bent in staat om te adviseren en oplossingen te zoeken voor een juridisch geschil binnen deze rechtsgebieden.

gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van het HBO deelprogramma Burger en recht klassikaal
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 4 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 8 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

[Inhoud
Het HBO deelprogramma Burger en recht bestaat uit 5 modules:

Vermogensrecht: goederenrecht en verbintenissenrecht
Koop- en huurovereenkomst
Personen- en familierecht
Arbeidsrecht
Sociaal recht

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen