HBO-leergang Bedrijfsadministratie en Accountancy

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het HBO-deelprogramma Bedrijfsadministratie en Accountancy bereidt perfect voor op een interessante functie in de administratieve secde bedrijfsadministratie en/of accountancy. Deze korte, specialistische opleiding is dan ook uitermate geschikt voor iedereen die aan de slag wil in de administratieve sector. Bijvoorbeeld als financieel manager, accountant of hoofd Administratie. In korte tijd wordt alle nodige financieel-economische kennis bijgebracht om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan een efficiënte bedrijfsvoering.

Deze opleiding is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie van Hogeschool. Je behaalt 109 studiepunten (EC’s) en krijgt bij doorstroming naar de bacheloropleiding vrijstelling voor maar liefst 12 modules, waaronder Inleiding bedrijfseconomie, Communicatieve vaardigheden en Fiscale jaarrekening.

Let op: de opleiding start per 1 april. Schrijf nu alvast in!

Voor wie is het HBO-deelprogramma Bedrijfsadministratie en Accountancy bestemd
De opleiding is bestemd voor iedereen die een loopbaan ambieert als financieel manager, (assistent-)controller, (assistent-)accountant of hoofd Administratie.

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit de volgende vakken:

  • Inleiding bedrijfseconomie
  • Inleiding belastingwetgeving
  • Communicatieve vaardigheden
  • Inleiding bedrijfsadministratie (journaalposten)
  • Inleiding Bestuurlijke informatievoorziening
  • Inleiding Financiële rapportage en analyse
  • Oriëntatie op de beroepspraktijk
  • Cost & Management accounting
  • Fiscale aspecten van de onderneming
  • De jaarrekening
  • Fiscale jaarrekening
  • Finance & Risk management
Vernieuwing
Vernieuwingen in de SPD-modules worden automatisch doorgevoerd in deze opleiding. Dit garandeert een actueel diploma en een goede doorstroommogelijkheid naar de HBO-bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie.

Lesmateriaal en studietools
Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Dit is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Bij het lesmateriaal wordt een stevige opbergmap geleverd. Naast het speciaal losbladige lesmateriaal, ontvang je de dvd Presenteren.

Het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft geen extra materialen aan te schaffen.

Digitale leeromgeving
Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals assessments en een unieke kennistrainer. Ook de docent is via Campus altijd bereikbaar voor vragen.

Trainingsdag
Bij de opleiding hoort een verplichte trainingsdag, ‘Communicatieve vaardigheden’. Deze wordt op verschillende data aangeboden in Leiderdorp. De trainingsdag is inbegrepen bij het collegegeld.

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een officieel examen van Hogeschool. Oriëntatie op de beroepspraktijk en Communicatieve vaardigheden worden afgesloten met een praktijkopdracht. De overige modules worden afgerond met een extern examen dat wordt afgenomen door de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Wanneer alle certificaten zijn behaald, kunnen deze worden ingewisseld voor het diploma.

Het totale examengeld bedraagt € 1.250,- (2012).

Diploma
Na succesvolle afronding ontvang je het diploma HBO deelprogramma Bedrijfsadministratie en Accountancy van Hogeschool. Dit geeft recht op vrijstelling bij de HBO-bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie

Vooropleiding

Voor deelname aan deze opleiding is een diploma HAVO, VWO of een MBO-niveau 4 of het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) gewenst.

Kosten

De studieduur is 22 maanden en het collegegeld bedraagt 22 x € 194,-.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen