HBO Content Management

HBO-opleiding
XOIHDP015
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het deelprogramma Content Management is een aanrader voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met content management en zich wil specialiseren in content managementprojecten. In deze opleiding wordt uitgebreid ingegaan op onderwerpen als meta-data en indexering, de content lifecycle en publicatie. Na afloop kun je effectief deelnemen aan content managementprojecten en ben je onder andere in staat om een project technisch te realiseren met het open source content managementsysteem Joomla.

Deze opleiding is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design van Hogeschool. Je behaalt vier studiepunten (EC’s) en krijgt bij doorstroming naar de bacheloropleiding vrijstelling voor de module Content Management.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Content Management bestemd
Deze opleiding is bijzonder geschikt voor iedereen die op HBO-niveau kennis op wil doen van content management. En voor iedereen die te maken heeft met het inzetten en ontwikkelen van (web)content management. Denk daarbij aan: kennismanagement, e-business, content management en business intelligence.

Opleidingsinhoud

Deze opleiding bevat een unieke combinatie van theorie en praktijk. De opleiding bestaat uit zeven onderdelen, waarin onder andere het concept content management wordt gedefinieerd en uitgewerkt. De content management Lifecycle komt aan bod, waarbij je leert gestructureerde en ongestructureerde informatie te herkennen, verzamelen en classificeren. Ook is er aandacht voor content managementconcepten als Business Process Modeling, contentpublicatie, workflow en samenwerking. Daarnaast wordt ingegaan op de verschillende rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen een content managementorganisatie.

Tijdens de opleiding komt ook het programma Joomla! veelvuldig aan bod: de functionaliteiten en technologie worden uitgebreid behandeld, evenals het installeren en configureren. Je leert templates te bouwen en een (basis)website te realiseren en beheren.

Lesmateriaal en studietools
Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Dit is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Bij het lesmateriaal wordt een stevige opbergmap geleverd. Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld.

Daarnaast ontvang je het boek Basiscursus Joomla! 1.5. Het boek bevat veel praktische tips en vertelt onder meer hoe Joomla! moet worden geïnstalleerd, geconfigureerd en beheerd.

Digitale leeromgeving
Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals, online hoorcolleges en een unieke kennistrainer. Ook de docent is via Campus altijd bereikbaar voor vragen.

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht.

Diploma
Na succesvolle afronding ontvang je het diploma HBO-deelprogramma Content Management van Hogeschool.

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

Kosten

De studieduur is 2 maanden en het collegegeld bedraagt 2 x € 299,-.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen