Masterclass Human Resources Management (HRM)

HBO-opleiding
XOIMAS006
6 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Specialisatie op hoog niveau!
Wil je je verder bekwamen in Human Resource Management? Dan is deze masterclass een prima keuze! In zes maanden leer je op hoog niveau alles over dit veelzijdige vakgebied, dat nog altijd volop in beweging is. Je leert alles over HRM in het algemeen, raakt bekend met de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en leert precies met welke managementinstrumenten je mensen kunt motiveren. Na afloop van de opleiding weet je de organisatie zo te structureren dat de bedrijfsdoelstellingen op een effectieve, efficiënte, productieve en flexibele wijze gerealiseerd worden!

Daarom kies je voor deze opleiding
  • Specialisatie op hoog niveau.
  • Korte opleiding.
  • Geeft vrijstelling bij MBA.

Voor wie is de masterclass Human Resource Management (HRM) bestemd
De masterclass Human Resource Management (HRM) is bestemd voor HR-adviseurs en HR-managers die zich (verder) willen bekwamen in Human Resource Management. Daarnaast is de masterclass interessant voor iedereen die niet werkzaam is op het gebied van HRM, zoals lijnmanagers en andere professionals, maar zich wel in het vakgebied willen verdiepen. Bijvoorbeeld om een betere bedrijfsvoering te kunnen voeren óf omdat zij er hun werk van willen maken.

Je einddoel
Na het afronden van de masterclass Human Resource Management (HRM):
  • Heb je kennis opgedaan van de historische ontwikkeling van HRM en de plaats van HRM als onderdeel van het totale management in de organisatie.
  • Ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van personeelsmanagement.
  • Heb je vaardigheden opgedaan in het toepassen van bepaalde managementinstrumenten en weet je hoe je de effecten hiervan kunt meten en bijsturen.
  • Ben je bekend met de “menselijke factor” als belangrijk onderdeel van de organisatie (wat motiveert de medewerker? wanneer is hij/zij ontevreden? en hoe kan de medewerker zich ontwikkelen?).
  • Kun je processen sturen die de mens in de organisatie moeten motiveren, beheren en ontwikkelen.

Heb je interesse in deze masterclass? of schrijf je direct in

Opleidingsinhoud

Inhoud van de masterclass Human Resource Management (HRM)
Tijdens de masterclass leer je welke visies er zijn met betrekking tot Human Resource Management. Daarnaast leer je welke managementinstrumenten er zijn op het gebied van HRM en raak je bekend met een aantal methoden en technieken, waarmee je mensen kunt motiveren, beheren en ontwikkelen.

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Inleiding personeelsmanagement
In dit eerste onderdeel leer je alles over personeelsmanagement in het algemeen. Hoe werd er vroeger tegen medewerkers aangekeken en hoe heeft HRM zich in de loop van de jaren ontwikkeld?

Sturing van personeelsstromen
Zoals de titel van dit hoofdstuk al aangeeft, gaat dit onderdeel in op de sturing van personeelsstromen. Werving- en selectie komen aan bod, evenals assessment centers. Met dit laatste bedoelen we geen gebouwen of iets dergelijks. Integendeel: het is een verzameling van verschillende Human Resource-instrumenten, waarmee de eigenschappen van een kandidaat voor een bepaalde functie worden beoordeeld. Tot slot leer je alles over hoe je de inzetbaarheid van medewerkers kunt bevorderen.

Motiveren en beheren
In dit onderdeel leer je hoe je medewerkers kunt motiveren en sturen. Onderwerpen als functiewaardering en beloningssystemen komen aan bod, evenals prestatie- en ontwikkelingsmanagement. Systemen voor het beoordelen en ontwikkelen van medewerkers worden besproken en, tot slot, wordt aandacht besteed aan leidinggeven en HRM.

Het ontwikkelen van personeel en organisatie
Voor zowel het bedrijf als voor de medewerkers zelf is het belangrijk dat zij zich blijven ontwikkelen (Human Resource Development). Onder meer loopbaanmanagement en Management Development (MD) worden besproken en ook het organiseren van werk, arbeidsverhoudingen en innovatie komen aan bod.

Actuele thema’s
In dit laatste onderdeel komen onderwerpen als competentiemanagement, diversiteit en Human Resource-beleid aan bod. Ook e-HRM (Electronic Human Resource Management) wordt besproken. Hiermee bedoelen we het ondersteunen van P&O-activiteiten door gebruik te maken van internettechnologie. Deze vorm van HRM wordt onder meer toegepast bij de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers.

Vooropleiding

Voor deze masterclass zijn een vooropleiding op HBO/WO-niveau en relevante werkervaring gewenst. Voor de afsluitende praktijkintegratie-opdracht dien je te beschikken over een geschikte werkplek.

Opleidingsduur

6 maanden

Kosten

Lesgeld: 6 x € 149,50 p/m

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen