Master of Business Administration klassikaal

HBO-opleiding
XOIMAS009
24 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Master of Business Administration (MBA) klassikaal
Als manager naar de top!

Als manager heb je een belangrijke functie. Immers, het succes van een bedrijf is in sterke mate afhankelijk van de kwaliteit van zijn managers. Als manager word je dan ook direct aangesproken op de bedrijfsresultaten en op de gevolgen van je handelen.

Wil je als manager naar de top, dan zorg je dus dat je de juiste kennis en competenties in huis hebt. Die kwaliteiten doe je op met de grotendeels Nederlandstalige opleiding Master of Business Administration (MBA) klassikaal van University. Een brede opleiding die voor 100% aansluit op de praktijk van managers in het bedrijfsleven. Zo bereid je je perfect voor op je toekomstige topfunctie.

De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Je weet dus zeker dat je opleiding voldoet aan de kwaliteitseisen die nationaal en internationaal aan MBA-opleidingen worden gesteld. Na het succesvol afronden van deze opleiding mag je de titel “MBA” voeren.

Deze opleiding is in het CROHO geregistreerd als deeltijdopleiding onder nummer 70024.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van de opleiding Master of Business Administration (MBA)
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
De huidige manager heeft steeds meer te maken met ingewikkelde informatie-, telematica- en andere technologieën. Deze technologieën worden toegepast in alle lagen en afdelingen van een bedrijf. Bovendien gaan de ontwikkelingen op technologisch gebied razendsnel. Het is dan ook uitermate belangrijk dat een manager weet hoe hij hiermee om moet gaan. Daarom wordt hier binnen de context van iedere module aandacht aan besteed.

Praktijkgericht
De opleiding MBA is een zeer praktijkgerichte opleiding. Wat je leert, pas je meteen toe in je werk in de vorm van praktijkintegratie-opdrachten. En wat je tegenkomt in je werksituatie, gebruik je bij je opleiding. Alleen zo bereik je een optimale integratie tussen theorie en praktijk.

Bijeenkomsten
Een belangrijk onderdeel van de opleiding wordt gevormd door de bijeenkomsten. Hier werk je samen met medestudenten aan groepsopdrachten. Daarbij train je belangrijke managementvaardigheden. Bovendien vormen de bijeenkomsten een prima gelegenheid om (werk)ervaringen uit te wisselen met je medestudenten.

Vooropleiding

Om te worden toegelaten tot de opleiding Master of Business Administration (MBA) van University, dien je te beschikken over ten minste 3 tot 5 jaar relevante werkervaring en minimaal een voltooide HBO-opleiding. Daarnaast wordt van je verwacht dat je de praktijkintegratie-opdrachten op je werkplek kunt uitvoeren. Het is dus van belang dat je werkzaam bent in een relevante werkomgeving. Verder zijn goede communicatieve en sociale vaardigheden en aantoonbare kennis van de Engelse taal (i.v.m. het lezen van actuele vakliteratuur en een deel van de leerstof) van belang voor een succesvol verloop van de studie. Ben je niet direct toelaatbaar? Kies dan voor de MBA Course.

Om te kunnen worden toegelaten tot de opleiding, dien je de volgende bescheiden met het inschrijfformulier mee te zenden:

  • Een gemotiveerde brief, waarin je aangeeft wat je interessegebieden zijn, waarom je de opleiding MBA wilt volgen en waarom je kiest voor University.
  • Je curriculum vitae
  • Een kopie van je diploma’s en de bijbehorende cijferlijsten

Opleidingsduur

24 maanden

Kosten

24 x € 495,-

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen