Masterclass Verandermanagement klassikaal

HBO-opleiding
XOIMAS010
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Masterclass Verandermanagement klassikaal
Leer complexe verandertrajecten effectief managen

Verandermanagement, elke manager krijgt er vroeg of laat mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan een reorganisatie, de implementatie van ICT of veranderde bedrijfsprocessen. Een veranderproject kan nogal complex in elkaar zitten. Je hebt namelijk te maken met verschillende factoren en partijen. Je kunt in zo'n geval een verandermanager aanstellen, maar je kunt het ook zelf doen. Met deze korte praktijkgerichte masterclass Verandermanagement klassikaal leer je hoe! Deze masterclass maakt onderdeel uit van de opleiding Master of Business Administration (MBA) van University.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Inhoud van de masterclass Verandermanagement
Organisaties zijn voortdurend aan het veranderen. Deze veranderingen komen vaak voort uit een gekozen strategie die doorgevoerd moet gaan worden. Het doorvoeren van veranderingen is echter vaak een lastige opgave. Daarom wordt verandermanagement meer en meer als een vak gezien. Een vak dat je leert met deze opleiding! Tijdens de opleiding staat de praktijk centraal. Je werkervaring gebruik je bij je studie en wat je leert in je opleiding, pas je meteen toe in je werk.

De masterclass Verandermanagement bestaat uit 11 onderdelen:
  • Veranderstromingen
  • Veranderingsprocessen structureren
  • Keuzes uit veranderingsstrategieën en -methoden
  • Veranderfasen, diagnose stellen, de aanleiding tot veranderen en verandercapaciteit
  • Veranderfasen, veranderdynamiek
  • Veranderfasen, visie en strategie bepalen
  • Veranderfasen, structuurdilemma’s
  • Veranderfasen, cultuurveranderingen
  • Veranderfasen, implementeren en leermethoden
  • Veranderfasen, evalueren, stabiliseren en continueren
  • Praktijkintegratie-opdracht

Vooropleiding

De masterclass Verandermanagement is bestemd voor managers, leidinggevenden, projectleiders of adviseurs op HBO-niveau die betrokken zijn bij verandertrajecten en reflectie nodig hebben op hun aanpak, vaardigheden, invloedstijl en wijze van communiceren.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

3 x € 495,-

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen