Masterclass Innovatiemanagement klassikaal

HBO-opleiding
XOIMAS011
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Masterclass Innovatiemanagement klassikaal
Behaal concurrentievoordeel door innovatie

Innovatie is essentieel om de concurrentie voor te blijven. Daarbij draait het niet alleen om nieuwe technologieën. Echt concurrentievoordeel wordt behaald door de manier van aanpak van een organisatie en haar managers.

Met deze klassikale masterclass bekwaam je jezelf in het innovatieproces en leer je dit proces op een efficiënte en effectieve manier doorvertalen naar de bedrijfsvoering. Je kunt straks adviseren over issues op het gebied van innovatiemanagement en concreet bijdragen aan het vormgeven van het innovatieproces binnen de organisatie. De opdrachten die je maakt, zijn gericht op de eigen praktijksituatie. Zo leer je de opgedane kennis en vaardigheden direct toepassen in de praktijk.

Deze masterclass maakt onderdeel uit van de NVAO-geaccrediteerde opleiding Master of Business Administration (MBA) van University. Heb je deze masterclass met succes afgerond, dan krijg je vrijstelling voor de gelijknamige module van de MBA-opleiding.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Inhoud van de masterclass Innovatiemanagement
In deze masterclass krijg je inzicht in het innovatieproces van organisaties. Daarbij krijg je een goed beeld van het vakgebied op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Je past de theoretische kennis die je opdoet, meteen toe in je eigen praktijksituatie.

De opleiding bestaat uit 6 onderdelen:
  • Innovatie en innovatiemanagement
  • Het management van innovatie in de organisatie
  • Intellectueel eigendom
  • Open innovatie
  • New product development
  • Innovatieklimaat en innovatierollen in de organisatie

Vooropleiding

Voor deze masterclass zijn een vooropleiding op HBO/WO-niveau en relevante werkervaring gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

3 x € 495,-

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen