Masterclass Internationaal Management klassikaal

HBO-opleiding
XOIMAS012
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Masterclass Internationaal management
In zes maanden klaar voor de internationale markt

Heb je in je functie te maken met internationaal management, bijvoorbeeld met internationale financiële en handelstransacties? En wil je deze activiteiten op managementniveau kunnen ontwikkelen en structureel uitbouwen? Kies dan voor deze klassikale masterclass van University. In slechts drie maanden ben je klaar voor de internationale markt. Je kunt er echter ook voor kiezen om nog drie maanden langer te studeren voor het examen Exportmanagement (Fenedex B). Slaag je hiervoor, dan heb je het officiële Fenedex-diploma Exportmanagement (Fenedex B) op zak! De is de enige opleider waar je deze masterclass via flexibel afstandsonderwijs kunt volgen. De Masterclass Internationaal management maakt deel uit van de opleiding Master of Business Administration (MBA) van University.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Inhoud van de masterclass Internationaal management
De masterclass Internationaal management is zeer praktijkgericht. Je werkervaring gebruik je bij je studie en wat je leert in je opleiding, pas je meteen toe in je werk.

Je krijgt inzicht in alle facetten van internationaal management. Waar zitten de nieuwe afzetmarkten? Voor welke marktstrategie kan een bedrijf het beste kiezen om een positie op te bouwen? Zijn daarbij lokale partners nodig? Welke culturele gevoeligheden spelen er? Met welke regels en tarieven krijgt een bedrijf te maken? Hoe werkt de export door in de interne organisatie van een bedrijf? En hoe schrijf je een exportbeleidsplan? Het is maar een greep uit de vragen die in deze opleiding aan bod komen.

De opleiding (zonder Exportmanagement) bestaat uit zes onderdelen:
  • Internationalisering en het Nederlandse beleid
  • Internationale bedrijfsvoering en strategie
  • Entreestrategieën, strategisch exportmanagement en culturele valkuilen
  • Financieel beleid en logistiek
  • Douanebeleid, juridische aspecten en het exportbeleidsplan

Vooropleiding

Om het examen Exportmanagement te kunnen afleggen, moet je minimaal een HAVO-opleiding (of MBO-4) hebben gevolgd. Daarnaast is het aanbevolen dat je voldoende ervaring hebt opgedaan in een commercieel-administratieve functie en ten minste één moderne taal actief beheerst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

3 x € 495,-

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen