Masterclass Riskmanagement klassikaal

HBO-opleiding
XOIMAS015
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Masterclass Riskmanagement klassikaal
Een integrale en praktische benadering

Verzekeren is niet meer de enige manier om met de gevolgen van risico’s om te gaan. Risico’s veroorzaken niet uitsluitend financiële schade; schade als menselijk leed en reputatieverlies kunnen vaak niet financieel worden gecompenseerd. Daarom is het vooral belangrijk om na te gaan wat je kunt doen om te voorkomen dat schade ontstaat, en hoe je een effectief risicoreductiebeleid kunt formuleren.

De masterclass Riskmanagement, die deel uitmaakt van de opleiding Master of Business Administration (MBA) van University, geeft een integrale en praktische benadering van het onderwerp en leert je hoe je doelgericht invulling geeft aan het beheersen van (financiële) risico’s in de praktijk. Na afloop weet je hoe je risico’s kunt analyseren en op welke manier je komt tot een goed risicomanagementbeleid. Met een beter ondernemingsresultaat tot gevolg!

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Inhoud van de masterclass Riskmanagement
De onderwerpen die tijdens de masterclass aan de orde komen, worden behandeld aan de hand van drie hoofdvragen: Wat? Waarom? En hoe? Primair wordt aandacht besteed aan de beheersing van zogenaamde statische risico’s. Waar relevant, komen de zogenaamde dynamische risico’s aan bod. Daarnaast is er speciale aandacht voor actuele risico’s, waaronder ICT- en informatierisico’s.

De opleiding bestaat uit twee modules: Grondslagen Riskmanagement en Riskmanagement in de praktijk.
  • Grondslagen riskmanagement
  • Riskmanagement in de praktijk

Vooropleiding

Wil je hierna verder studeren? Denk dan eens aan de post bacheloropleidingen Managementcontroller en Business Process Management van Hogeschool. Of kies voor Master of Business Administration (MBA) van University.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

3 x € 495,-

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen