Masterclass Strategisch Management klassikaal

HBO-opleiding
XOIMAS016
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Masterclass Strategisch management klassikaal
Strategie in de praktijk

Heb je al ruime managementervaring en wil je je verder specialiseren in strategieontwikkeling en -implementatie? Dan is de masterclass Strategisch management klassikaal een prima keuze! In drie maanden doe je een brede kennis op van beleidsinstrumenten die je in kunt zetten bij het bepalen, formuleren en implementeren van de ondernemingsstrategie. Je leert verschillende modellen en theorieën vertalen naar en toepassen in je eigen werkomgeving. Een zeer praktische en direct toepasbare masterclass waarbij gebruik wordt gemaakt van actuele bedrijfscases en praktijksituaties. Deze masterclass maakt onderdeel uit van de opleiding Master of Business Administration (MBA) van University.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Inhoud van de masterclass Strategisch management
Strategisch management is een geďntegreerd managementvak. Onderdelen van verschillende managementdisciplines zoals marketing, human resources en financieel management komen hier samen. Een goede strategie vereist immers inzicht in de gehele bedrijfsvoering.

In de masterclass Strategisch management doe je grondige kennis op over beleidsinstrumenten. Je leert verschillende modellen en theorieën vertalen naar en toepassen op de praktijk van het bedrijf waar je werkzaam bent. Ook is er aandacht voor de persoonlijke vaardigheden die je nodig hebt om een strategie door te voeren.

De opleiding bestaat uit zes onderdelen:
  • Introductie in strategisch denken
  • Scholen voor strategie
  • Strategie en ”issues” in een organisatie
  • Strategische planning: invoering en organisatie
  • Strategie en ”control”
  • Praktijkintegratie-opdracht

Vooropleiding

Voor deze masterclass verdient het aanbeveling een HAVO- of VWO-opleiding of MBO-4 te hebben gevolgd.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen