Associate degree Rechten – specialisatie Civielrecht

HBO-opleiding
XOIAD002
24 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Associate degree Rechten – specialisatie Civielrecht Nieuw!
In twee jaar een erkend HBO-getuigschrift

Werk je in een juridische omgeving, bijvoorbeeld in een administratieve functie op een notariskantoor of bij een rechtbank? Wil je hogerop of vraagt de functie meer juridische kennis en vaardigheden? Dan is de Associate degree (Ad) Rechten met de specialisatie Civielrecht een prima keuze.

Met deze opleiding doe je in twee jaar een brede juridische kennis op. Na afronding kun je o.a. terecht bij een notariskantoor, advocatenkantoor of deurwaarderskantoor. Functies op Ad-niveau kennen een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

De Ad Rechten is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding HBO Rechten. Je behaalt 120 studiepunten en kunt na afronding met vrijstelling doorstromen naar de bacheloropleiding.

Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 80101. Als je nu inschrijft, kun je starten per 1 september.

Fiscaal voordeel
Het volgen van een erkende opleiding naast een baan wordt sterk gestimuleerd door de overheid. Als deze erkende opleiding van Hogeschool wordt gecombineerd met een baan, ontvangt de werkgever daarom op grond van de WVA een belastingvoordeel tot € 5.422,-. Dit extra voordeel komt bovenop de normale belastingaftrek. Het belastingvoordeel is vaak hoger dan het totale collegegeld van de opleiding. Een werkgever zal dan ook graag bereid zijn de opleidingskosten voor zijn rekening te nemen.

Heb je interesse in deze opleiding? Bekijk hier online de gratis informatie en lees alle informatie over deze opleiding

Opleidingsinhoud

Het eerste jaar biedt een brede basiskennis in het juridische vakgebied. Deze kennis is nodig om het specialistische thema in de hoofdfase met goed gevolg te kunnen volgen. Het tweede jaar start met de specialisatie Civielrecht. Hierin wordt specifieke kennis opgedaan op dit gebied. Ook het thema Alternatieve geschillenbeslechting en kwaliteitszorg is opgenomen in de hoofdfase, met o.a. aandacht voor conflictbeheersing en onderhandelen. Je leert deze vaardigheden toepassen op het werkterrein van civielrecht. De opleiding wordt afgesloten met een stage en afstudeeropdracht.

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen.

Opleidingsduur

24 maanden

Kosten

24 x € 169,-

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen