Associate degree Media design

HBO-opleiding
XOIAD007
24 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Associate degree Media design Nieuw!
In twee jaar een erkend HBO-getuigschrift

De vraag naar professionals op het gebied van digitale communicatie is groot. Mensen met technische kennis, creatieve ideeën en de juiste vaardigheden om deze te vertalen naar bijvoorbeeld een strakke website, opvallende banner of flitsende animatie zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. Nieuwe technologieën en ontwerpmethoden, de groei van mobiel internetgebruik en social media vragen om ontwerpers die onderzoeken, bedenken, verbeelden en betekenisvolle (interactieve) communicatieproducten maken vanuit de wensen, behoeften en eigenschappen van gebruikers.

De Associate degree (Ad) Media design leert je alles over het mensgerichte ontwerpproces en biedt alle kennis en vaardigheden voor een mooie carrière in de mediavormgeving. Je wordt opgeleid voor dynamische functies als webdesigner, vormgever of interactieontwerper.

Deze Associate degree is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding HBO Communication and Multimedia Design. Je behaalt 120 studiepunten (EC’s) en krijgt bij doorstroming naar de bacheloropleiding vrijstelling voor gelijknamige modules met overeenkomende studiepunten.

Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 80112.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

De Associate degree Media design legt de nadruk op het mensgerichte ontwerpproces. In twee jaar tijd leer je het totale ontwerpproces begrijpen en uitvoeren. Theoretische kennis wordt meteen gekoppeld aan de praktijk.

De propedeuse bestaat uit drie themablokken die de eerste drie fasen van het

ontwerpproces volgen: onderzoeken en begrijpen, conceptualiseren en verbeelden en prototyperen. In het verdiepingsblok in het tweede jaar ligt de focus op het verkrijgen van specifieke competenties en vaardigheden. Tevens komt de vierde en laatste fase uit het ontwerpproces ‘Evalueren’ terug.

Uiteraard komen ook actuele ontwikkelingen uit het vakgebied aan bod. Denk hierbij aan het ontwikkelen van apps voor smartphones of tablets en het gebruik van social media. Verder wordt gebruikgemaakt van de meest actuele software die beschikbaar is zodat deze kennis direct ingezet kan worden in de praktijk. Voorbeelden hiervan zijn HTML5 en de meest recente versies van verschillende Adobe-programma’s.

Ieder blok wordt afgesloten met een praktijk-integratieopdracht, waarin je de opgedane kennis direct in de praktijk toepast. Ook is er ruimte voor reflectie op de in dat blok opgedane competenties. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeerfase. Deze omvat een stage en een afstudeeropdracht. Alle kennis en vaardigheden die tijdens de studie zijn opgedaan, komen hierin samen en worden toegepast in een praktijksituatie.

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen.

Opleidingsduur

24 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Doelgroep
De Associate degree Media design is een goede keuze voor voor iedereen die een uitdagende baan wil in de mediavormgeving. Bijvoorbeeld voor professionals met een MBO 4-diploma die hun kennis verder willen verdiepen of medewerkers van een reclamebureau die een hogere functie ambiëren. Ook wanneer je nog geen opleiding of werkervaring op dit gebied hebt, maar wel een baan in media design ambieert, is deze opleiding een absolute aanrader.

Einddoel
Na het afronden van de Ad Media design ben je helemaal klaar voor een functie in de boeiende wereld van de mediavormgeving. Bijvoorbeeld bij een communicatiebureau, reclamebureau, gespecialiseerd ontwerpbureau, vormgeefstudio of productiebedrijf. Of op de vormgevingsafdeling van een groot bedrijf. Natuurlijk kun je ook als ZZP-er of freelancer aan de slag.

Na afronding van deze opleiding kun je o.a.:

•gegevens over wensen en behoeften van gebruikers verzamelen en analyseren
•concepten ontwikkelen voor (interactieve) communicatieproducten
•concepten vertalen naar een prototype
•multimediale uitingen ontwerpen en bouwen, zoals advertenties, banners of applicaties voor mobile en social media
•het overzicht over het geheel aan uitingen bewaren
•ideeën en producten presenteren aan opdrachtgevers
•werken met verschillende programma’s zoals content management-systemen, HTML 5 en Adobe-software

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen