HBO Jaarrekening klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL073
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Jaarrekening klassikaal Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie

Heb je in je functie te maken met het lezen of opstellen van de jaarrekening, maar mis je nog kennis op dit gebied? Kies dan voor het HBO-deelprogramma Jaarrekening. In korte tijd is je vakkennis op peil.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module binnen die HBO-bacheloropleiding.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Jaarrekening bestemd
Deze opleiding is bedoeld voor professionals die op HBO-niveau kennis willen opdoen m.b.t. het lezen en opstellen van een jaarrekening. Bijvoorbeeld voor wie al een HBO-opleiding heeft gevolgd, maar op dit gebied nog kennis mist.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Opzet van het HBO-deelprogramma Jaarrekening klassikaal
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 4 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 8 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
Deze opleiding behandelt de eisen die worden gesteld aan de (financiële) informatie die door organisaties aan belanghebbenden moeten worden verstrekt. Ook is er aandacht voor de bedrijfseconomische uitgangspunten en daarbij in het bijzonder de mogelijke grondslagen van vermogens- en winstbepaling. Na het afronden van deze module ben je in staat een eenvoudige jaarrekening op te stellen, rekening houdend met de wettelijke bepalingen zoals opgenomen in titel 9 BW 2 en het Stramien van de Raad voor de Jaarverslaggeving.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. het maken van boekingen voor:
  • mutaties in alle balansposten
  • mutaties in alle posten op de winst- en verliesrekening
  • voorkopen, voorverkopen en reserveren van grondstoffen/materialen
  • financiële instrumenten en vreemde valuta
  • bijzondere onderwerpen (o.a. stelsel- en schattingswijzigingen en bijzondere waardeverminderingen)

Het opstellen van o.a. de volgende documenten komt aan bod:
  • kosten- en opbrengstenanalyses van een gedetailleerde interne winst- en verliesrekening
  • de externe balans en aanvullende overzichten in de toelichting (als onderdeel van de externe jaarrekening)
  • de externe winst- en verliesrekening (als onderdeel van de externe jaarrekening) voor de NV/BV
  • een eenvoudig kasstroomoverzicht

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is gaan we ervan uit dat je beschikt over voorkennis van het vak Bedrijfsadministratie op MBA-niveau.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Collegegeld: 3 x € 325,-

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen