HBO Fiscale en geconsolideerde jaarrekeningen klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL074
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Fiscale en geconsolideerde jaarrekening klassikaal Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie

Heb je in je functie te maken met het lezen of opstellen van fiscale en geconsolideerde jaarekeningen, maar mis je nog kennis op dit gebied? Kies dan voor het HBO-deelprogramma Fiscale en geconsolideerde jaarrekening. In korte tijd is je vakkennis op peil.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige modules binnen die HBO-bacheloropleiding.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Fiscale en geconsolideerde jaarrekeningen bestemd
Deze opleiding is bedoeld voor professionals die op HBO-niveau kennis op het gebied van jaarrekeningen willen opdoen.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Opzet van het HBO-deelprogramma Fiscale en geconsolideerde jaarrekeningen klassikaal
De opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 4 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 8 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

De opleiding bestaat uit twee modules. Klik op een module voor meer informatie over de inhoud.

Fiscale jaarrekening
Deze module behandelt het administratief verwerken van belastingen naar de winst. Je doet kennis en vaardigheden op op het gebied van complexe onderwerpen van comptabele techniek van de verwerking van belastingen naar de winst. Daarbij is Richtlijn 272 belastingen naar de winst het uitgangspunt. Ook is er aandacht voor de Wet op de Vennootschapsbelasting.

Geconsolideerde jaarrekening
Deze module behandelt het administratief verwerken van deelnemingen en de administratie omtrent de geconsolideerde jaarrekening. Daarbij komen complexe onderwerpen van comptabele techniek aan bod, zoals deelnemingen, intercompany transacties en consolidatie. Ook de wettelijke bepalingen zoals opgenomen in titel 9 BW 2, de Richtlijnen van de raad voor de Jaarverslaggeving en de IFRS-standaarden met betrekking tot deze onderwerpen worden behandeld.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Het deelprogramma bouwt voort op de kennis uit de SPD-module Jaarrekening.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Collegegeld: 3 x € 325,-

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen