HBO Nieuwe media

HBO-opleiding
XOIHDP085
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Nieuwe media Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design

Het HBO-deelprogramma Nieuwe media is een aanrader voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met nieuwe digitale media en zich wil hierin wil specialiseren. In deze opleiding wordt uitgebreid ingegaan op de achtergronden, de technologie, mediagebruik en het ontstaan van het huidige medialandschap. Daarnaast komen nieuwe media als Google, Twitter, blogs, RSS, podcasting en Flickr aan bod.

Het HBO-deelprogramma Nieuwe media is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Nieuwe media bestemd
Het HBO-deelprogramma Nieuwe media is bestemd voor iedereen die zich op HBO-niveau wil verdiepen in de wereld van nieuwe media. Verder is de opleiding geschikt voor iedereen die in zijn/haar werk in aanraking komt met digitale multimedia en zich hierin wil specialiseren.'

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Inhoud van het HBO-deelprogramma Nieuwe media
Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

Digitale multimedia
In deze module komt de technologie aan bod die vereist is om multimediatoepassingen te realiseren. Je leert o.a. over nieuwe media en nieuwe technologie, context van multimedia, inhoud van multimedia en praktische toepassingen, vereiste technologie, de digitale vorm van verschillende media, ontwerpprincipes, programmeertalen en het realiseren van interactie door scripting en medianetwerken.

Nieuwe media en Digitale Cultuur
Dagelijks komen mensen in aanraking met nieuwe media zoals Google, Twitter, blogs, RSS, podcasting, Flickr. Maar waarom noemt men deze media nieuw? Wat is het verschil tussen oude en nieuwe media? Waar ligt het onderscheid? Wat zijn de technologische consequenties? Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen in deze module. Je verwerft inzicht in mediatheorie en je krijgt een conceptueel raamwerk met de belangrijkste theorieën, begrippen en wetenschappelijke stromingen en je reflecteert ook op je eigen mediagebruik.

Mediageschiedenis
In deze module komen de achtergronden en het ontstaan van het huidige medialandschap aan bod. Je leert o.a. over mediarevoluties, tendensen in de media en theorieën en tools voor het begrijpen van technologische verandering.

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Collegegeld: 3 x € 263,50

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen