EDUmatch

MBO Basisopleiding Onderwijsassistent

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

MBO Basisopleiding Onderwijsassistent Nieuw
In korte tijd de basis van het vak

Lijkt het je leuk om als onderwijsassistent te werken? En wil je alvast alle basiskennis opdoen? Of wil je eerst zeker weten of het beroep echt iets voor je is, voordat je een volledige MBO-opleiding gaat volgen? Kies dan voor de MBO Basisopleiding Onderwijsassistent!

In korte tijd volg je een aantal modules uit de MBO-opleiding. Je maakt grondig kennis met het vak en doet belangrijke kennis en vaardigheden op. Bij deze opleiding hoort een gratis praktijkdag. Wil je na de basisopleiding verder studeren? Dan kun je met vrijstellingen doorstromen naar de volledige MBO-opleiding.

Voor wie is de MBO Basisopleiding Onderwijsassistent bestemd
De MBO Basisopleiding Onderwijsassistent is de ideale keuze voor iedereen die de basis wil leggen voor een functie als onderwijsassistent, maar (nog) niet de MBO-opleiding wil volgen. De opleiding is ook een goede keuze voor wie overweegt om de MBO-opleiding te gaan volgen, maar eerst wil weten of het beroep echt iets voor hem is. Tot slot is de opleiding een aanrader als je (nog) niet aan de vooropleidingseisen van de MBO-opleiding voldoet, of als je (nog) geen stage kunt of wilt lopen.

Je einddoel
Na het afronden van deze opleiding heb je een goed beeld van het beroep onderwijsassistent, de bijbehorende taken en de werkomgeving. Bovendien heb je met het volgen van deze modules belangrijke kennis en vaardigheden opgedaan. De behaalde modules geven bij doorstroming naar de volledige MBO-opleiding recht op vrijstelling.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

In deze basisopleiding komen vier modules uit de opleiding MBO Onderwijsassistent aan bod.
  • Professioneel handelen als onderwijsassistent
  • Pedagogiek voor de onderwijsassistent
  • Zorg en verzorging voor de onderwijsassistent
  • Onderwijsprocessen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor het volgen van deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.