HBO De rechtspraktijk

HBO-opleiding
XOIHDP088
4 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma De rechtspraktijk Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Rechten

Het HBO-deelprogramma De rechtspraktijk is een brede opleiding, waarbij de verschillende functies in de rechtspraktijk aan de orde komen. Zo is er aandacht voor aspecten uit de rechtbankomgeving, de advocatenpraktijk, de notarispraktijk en de deurwaarderspraktijk. Het formele strafrecht binnen de rechtbank komt aan bod, maar ook het burgerlijk procesrecht en het faillissementsrecht uit de advocatenpraktijk worden behandeld. Net als het erfrecht, hypotheekprocedures en het oprichten van rechtspersonen dat een onderdeel vormt van de notarispraktijk. Tot slot wordt aandacht besteed aan invordering en beslaglegging vanuit de deurwaarderspraktijk. Zo doe je in korte tijd kennis op van het brede werkveld.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Rechten. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module binnen die HBO-bacheloropleiding.

Voor wie is het HBO-deelprogramma De rechtspraktijk bestemd
Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die op HBO-niveau kennis wil opdoen over de gang van zaken binnen de rechtspraktijk. Ook voor wie daarna (eventueel) een vervolgopleiding in dit vakgebied wil volgen, is het een uitstekende opleiding.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Deze opleiding behandelt de diverse juridische aspecten binnen de rechtspraktijk, zoals het formeel strafrecht, burgerlijk procesrecht, faillissementsrecht, rechtsbijstand, erfrecht, hypotheekprocedures en het oprichten van rechtspersonen.

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

4 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen