HBO Kwaliteitsmanagement

HBO-opleiding
XOIHDP093
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Kwaliteitsmanagement Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Management, Economie en Recht

De aandacht voor integrale kwaliteitszorg is de laatste jaren enorm toegenomen. Geen aandacht schenken aan de kwaliteit van een product of dienst, het proces en de organisatie wordt genadeloos afgestraft door de concurrentie die het wel doet. Kwaliteitsmanagement krijgt binnen organisaties dus een steeds belangrijkere rol. Het HBO-deelprogramma Kwaliteitsmanagement besteed uitgebreid aandacht aan alle aspecten van integrale kwaliteitszorg en het opzetten van een kwaliteitssysteem. Uiteindelijk richt de opleiding zich op het opzetten en begeleiden van een kwaliteitsverbeteringproject.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Management, Economie en Recht. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige modules binnen de HBO-bacheloropleiding.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Kwaliteitsmanagement bestemd
Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werk bij de overheid of in het bedrijfsleven te maken heeft met kwaliteitsbeleid en die op HBO-niveau kennis wil opdoen.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

In het deelprogramma Kwaliteitsmanagement ligt de nadruk op een uitgebreide omschrijving en definiëring van de begrippen die binnen de kwaliteitszorg worden gehanteerd. Er wordt ingegaan op de interne en externe motieven die van belang zijn bij integrale kwaliteitszorg en er wordt dieper ingegaan op de verschillende processen, manieren van procesbeheersing en kwaliteitssystemen.
In de eerste module komen de basisbeginselen van kwaliteitsmanagement aan de orde.

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen