HBO Juridische aspecten bij projectmanagement

HBO-opleiding
XOIHDP094
1 maand
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Juridische aspecten bij projectmanagement Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Management, Economie en Recht

Bij het goed managen van projecten is naast het organiseren, plannen, budgetteren en uitvoeren van projecten ook kennis nodig van de juridische randvoorwaarden. Het HBO-deelprogramma Juridische aspecten bij projectmanagement gaat hier uitgebreid op in. Denk bijvoorbeeld aan zaken als de vorm waarin partijen gaan samenwerken, de totstandkoming van een overeenkomst, de algemene voorwaarden die veel partijen hanteren bij het aangaan van een overeenkomst en zaken als de aanbestedingsplicht, de mogelijkheid van staatssteun en de mogelijkheid van schade aan een derde.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Management, Economie en Recht. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige modules binnen de HBO-bacheloropleiding.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Juridische aspecten bij projectmanagement bestemd
Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die kennis heeft van het uitvoeren van projecten en projectmanagement, maar nog geen kennis heeft van de juridische aspecten die komen kijken bij het opzetten en uitvoeren van een project.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

In het deelprogramma Juridische aspecten bij projectmanagement worden de juridische randvoorwaarden van het opzetten en uitvoeren van een project behandeld. Bij de start van een project moeten risico’s benoemd en afgebakend worden d.m.v. algemene voorwaarden en verzekeringen, ook moet aansprakelijkheid worden gedekt. Bij veel projecten worden er overeenkomsten gesloten met stakeholders. De opleiding besteed uitgebreid aandacht aan de overeenkomst en de bijbehorende verplichtingen.

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

1 maand

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen