HBO Strategisch HRM

HBO-opleiding
XOIHDP096
2 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Strategisch HRM Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Management, Economie en Recht

Waar personeelsmanagement van oudsher gaat over het managen van personeel op tactisch en operationeel niveau, gaat het er bij humanresourcesmanagement (HRM) om dat er door hr-specialisten wordt geacteerd op strategisch niveau. Het HBO-deelprogramma Strategisch HRM gaat dieper in op het afstemmen van het HRM-beleid op de strategie van de onderneming. De belangrijkste HRM-thema’s worden vanuit strategisch oogpunt behandeld.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Management, Economie en Recht. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige modules binnen de HBO-bacheloropleiding.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Strategisch HRM bestemd
Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die op strategisch niveau bijdraagt of gaat bijdragen aan het personeelsbeleid van een organisatie. Of dit nu gaat om meepraten en – denken of het opstellen van het beleid.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Dit deelprogramma geeft inzicht in verschillende HRM-aspecten en hoe deze strategisch ingezet kan worden. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

•Inleiding, wat is SHRM?
•Bedrijfsstrategie en SHRM
•Personeelsplanning
•Training en ontwikkeling: de lerende organisatie
•De relatie werkgever-werknemer
•Prestatiemanagement
•Diversiteitsmanagement
•Afslanken van het personeelsbestand

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

2 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen