HBO Brand design

HBO-opleiding
XOIHDP104
2 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Brand design Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design

Succesvolle merken worden gekenmerkt door een duidelijke identiteit en hun onderscheidend vermogen. Door middel van Brand design wordt een merk gevormd en vormgegeven. Met het HBO-deelprogramma Brand design leer je alles over het ontwikkel- en ontwerpproces van een merk. De opleiding is een echte aanrader voor professionals in de communicatiebranche die in korte tijd hun kennis over Brand design op HBO-niveau willen brengen. In het programma komen zowel de corporate identity als de vertaalslag naar een brand design aan bod.

De opleiding is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module binnen die HBO-bacheloropleiding.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Brand design bestemd
Het HBO-deelprogramma Brand design is bestemd voor iedereen die in korte tijd op HBO-niveau kennis op wil doen over het ontwikkel- en ontwerpproces van merken. Bijvoorbeeld voor professionals bij uitgeverijen of bureaus op het gebied van marketing, communicatie, web en nieuwe media. Het deelprogramma is een uitstekende manier om in korte tijd je kennis bij te spijkeren en je te specialiseren in Brand design.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit twee modules.

Corporate Identity
Wat wil een organisatie uitstralen? Dat is waar het om draait in deze module. Onderwerpen die worden behandeld, zijn o.a.: organisatie-identiteit, organisatiereputatie, corporate branding én creatie en implementatie van een sustainable corporate story. Je doet kennis op van begrippen als identiteit, imago, huisstijl brands, merkbouw en design audit en leert deze begrippen succesvol toe te passen en te implementeren binnen de huisstijl van een organisatie.

Brand design
Deze module behandelt het ontwikkel- en ontwerpproces van merken. Hoe vertaal je het gevoerde merkbeleid naar een ontwerp? Je doet inzicht en vaardigheden op om deze vertaalslag te kunnen maken in verschillende organisationele contexten. Je leert sterke merken te ontwikkelen en uit te bouwen en bent na afloop van de module ook in staat een en ander te meten en te evalueren.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

2 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen