HBO Digitale media en ontwerp klassikaal

HBO-opleiding
XOIHDP115
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Digitale media en ontwerp klassikaal Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Vrijwel iedereen komt dagelijks een of meer digitale uitingen tegen. Het ontwerpen voor digitale media of het beoordelen hiervan maakt dan ook deel uit van steeds meer functies. Het HBO-deelprogramma Digitale media en ontwerp geeft je een goede basis om te kunnen meedenken en oordelen over digitaal ontwerp.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Voor wie is de opleiding Digitale media en ontwerp bestemd
Deze opleiding is bestemd voor professionals bij o.a. mediabedrijven, uitgeverijen en in de ICT, die in aanraking komen met verschillende vormen van digitale media en/of te maken hebben met mediarecht en advisering. De opleiding is bijvoorbeeld interessant voor (aankomend) designers, (aankomend) webontwikkelaars of professionals die in hun functie multimediaal ontwerp moeten kunnen beoordelen.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Opzet van het HBO-deelprogramma Digitale media en ontwerp
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag en ’s avonds op dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 4 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 8 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
De opleiding bestaat uit de modules Ontwerptheorie, Digitale multimedia, Mediarecht en Inleiding adviseren

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen