HBO-bachelor Lerarenopleiding Talen – specialisatie Engels klassikaal

HBO-opleiding
XOI116
48 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-bachelor Lerarenopleiding Talen – specialisatie Engels klassikaal Nieuw!
Leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad

Engels is een wereldtaal. En wat is er mooier dan anderen die taal goed te leren beheersen? Het onderwijs zoekt mensen met een talenknobbel die hun kennis kunnen overbrengen op leerlingen. De HBO-bachelor Lerarenopleiding Engels van Hogeschool leidt je op tot tweedegraads docent. Na afronding van de opleiding ben je bevoegd om les te geven aan het VMBO (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), de eerste drie klassen van de HAVO en VWO en het BVE-veld (beroeps- en volwasseneneducatie). Het onderwijs zal je met open armen ontvangen!

In deze bacheloropleiding leer je niet alleen hoe je anderen kunt helpen om zo goed mogelijk in het Engels te communiceren, je leert ook hoe je leerlingen in hun taalontwikkeling kunt begeleiden en plezier kunt laten beleven met de Engelse taal. Vergeet even de onderwijzer van vroeger, anno nu ben je als docent veel meer een coach die leerlingen motiveert en enthousiast maakt voor het vak. Je bent net zo goed een mentor, iemand bij wie ze kunnen aankloppen als ze een probleem hebben. Dat maakt de functie afwisselend en uitdagend.

Het werkveld staat te springen om praktijkgerichte docenten die inhoudelijk onderwijs aanbieden dat leerlingen aanspreekt. Dus de carričreperspectieven zijn goed!

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 30116. Na afloop mag de titel Bachelor of Education (B Ed) worden gevoerd.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit drie fases. In de propedeuse leer je de basis en voer je een aantal praktijkopdrachten uit. Aan het einde van de propedeuse laat je zien dat je ‘hoofdfasebekwaam’ bent. In de hoofdfase gaat de opleiding vervolgens dieper in op de stof en werk je toe naar meer zelfstandigheid. In de afstudeerfase wordt de LiO-stage (Leraar in Opleiding) gevolgd en doe je een afstudeeropdracht. Je werkt zelfstandig en voert taken onder je eigen verantwoordelijkheid uit. Als alle fases zijn afgerond, ben je ‘startbekwaam’.

Vooropleiding

Een HAVO-, VWO- of MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen.

Om een indicatie te geven van het taalniveau, wordt gebruik gemaakt van de indeling van het Common European Framework (CEF), ook bekend als Europees referentiekader (ERK). De opdrachten in de propedeuse zijn op niveau B1 (spreken en schrijven) en B2 (luisteren en lezen). Het afstudeerniveau ligt op C1 (spreken en schrijven) en C2 (luisteren en lezen). Kijk voor meer informatie in de linkerbalk onder het kopje Common European Framework.

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over bovengenoemde diploma’s, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan is het mogelijk om via de 21+-regeling toch toegelaten worden tot een HBO-opleiding. Dit kan op twee manieren; door het afleggen van een 21+ toelatingsexamen of door een toelatingsonderzoek.

Opleidingsduur

48 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen