HBO Juridische vaardigheden

HBO-opleiding
XOIHDP119
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Juridische vaardigheden
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Rechten

Om als juridisch medewerker aan de slag te kunnen, is een aantal vaardigheden essentieel. Via het HBO-deelprogramma Juridische vaardigheden kunnen deze vaardigheden in korte tijd worden ontwikkeld. Leer bijvoorbeeld om te gaan met wettenbundels, arresten/vonnissen, juridische databanken en ander juridisch (bronnen)materiaal. Bovendien ontwikkel je goede communicatieve- en onderzoeksvaardigheden die bij het juridische werk passen. Na voltooiing van dit deelprogramma ben je in staat om juridische informatie goed te analyseren en te verwerken in een betoog, presentatie of rapport.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Rechten. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Voor wie is de opleiding Juridische vaardigheden bestemd
Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die (meer) juridische vaardigheden wil opdoen. Ook voor wie later een vervolgopleiding in dit vak wil volgen, is het een uitstekende opleiding.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Het HBO-deelprogramma Juridische vaardigheden bestaat uit drie modules:

  • Juridische vaardigheden I
  • Juridische vaardigheden II
  • Communicatie in een juridische context

Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Dit is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Bij het lesmateriaal wordt een stevige opbergmap geleverd. Daarnaast dient extra literatuur te worden aangeschaft. De kosten hiervan bedragen ongeveer € 130,- (2013).

Extra: gratis module Speedreading
Bij de opleiding ontvang je gratis de module Speedreading. Hiermee leer je in korte tijd tot maar liefst 5 x sneller lezen en de stof tot 2 x beter onthouden. Deze module is niet verplicht, maar biedt wel handige vaardigheden om sneller en effectiever te studeren.

Digitale leeromgeving
Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals een overzichtelijk leerpad, een unieke online kennistrainer waarmee je je op zeer efficiënte en effectieve wijze voorbereidt op examens, en bij steeds meer opleidingen online hoorcolleges. Ook de docent is via Campus altijd bereikbaar voor vragen. Ervaar zelf de voordelen van Campus, bekijk de demo.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Bekijkhier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen