HBO-bachelor Rechten – specialisatie Sociaal Juridische Dienstverlening klassikaal

HBO-opleiding
XOI120
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-bachelor Rechten – specialisatie Sociaal Juridische Dienstverlening klassikaal
Bachelor of Laws (LL.B)

Met de bacheloropleiding Rechten – specialisatie Sociaal Juridische Dienstverlening word je opgeleid tot een professional die cliënten en organisaties kan ondersteunen bij sociaal juridische problematiek. Zo leer je alles over recht en sociale zekerheid en is er ook veel aandacht voor de mensen achter de vragen. De opleiding bestaat uit veel juridische vakken, maar ook het uitleggen van ingewikkelde wet- en regelgeving komt uitgebreid aan bod. Na afloop ben je breed inzetbaar en kun je in tal van organisaties en functies terecht.

De opleiding HBO Rechten van Hogeschool is volledig erkend door het ministerie van OCW. Bovendien heeft deze HBO-bachelor het hoogst haalbare kwaliteitsstempel voor hoger onderwijs: de NVAO-accreditatie.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Deze opleiding is in het CROHO geregistreerd als deeltijdopleiding onder het nummer 30108. Na het succesvol afronden van deze HBO-opleiding wordt het internationaal erkende getuigschrift HBO Rechten behaald en mag de titel Bachelor of Laws (LLB) worden gevoerd.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

De opleiding heeft een inhoudelijk breed programma met een duidelijk juridisch profiel. In de propedeuse komen inleidende vakken aan bod, zowel op juridisch als agogisch gebied. In de hoofdfase wordt dieper ingegaan op specifieke soorten recht, zoals vreemdelingrecht, consumentrecht en sociaal zekerheidsrecht. Daarnaast wordt aandacht besteed aan gesprekstechnieken, schuldhulpverlening, conflicthantering en presenteren en voorlichten. Ook wordt er een Moot Court gehouden waar het pleiten voor een rechtbank wordt geoefend.

De opleiding heeft een thematische opbouw. Het programma bestaat uit acht thema’s. Elk thema wordt afgesloten met een praktijk- en integratieopdracht, die gekoppeld is aan een praktijksituatie.

Studieprogramma van de opleiding HBO-bachelor Rechten – specialisatie Sociaal Juridische Dienstverlening
Het studieprogramma van de opleiding bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht.

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen. Heb je niet de juiste vooropleiding op zak, maar wil je toch een HBO-opleiding volgen? Doe dan het 21+ toelatingsexamen of 21+ toelatingsonderzoek!

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen