HBO Bedrijfsprocessen klassikaal

HBO-opleiding
XOIHDP138
2 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Bedrijfsprocessen klassikaal Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Informatica (brede bachelor)

IT is nauw verbonden met de bedrijfsprocessen. In dit deelprogramma wordt nader ingegaan op de wisselwerking tussen IT en de business. Daarbij is o.a. aandacht voor de werking van organisaties, de positie van IT hierin en de vertaling naar strategie, management en besluitvorming. Ook wordt ingegaan op sourcing. Welke elementen van IT worden door de organisatie zelf uitgevoerd en welke worden uitbesteed?

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleidingen Informatica, Bedrijfskundige Informatica en Technische Informatica. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module binnen deze HBO-bacheloropleidingen.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Inhoud

De opleiding besteedt aandacht aan de volgende onderwerpen:

Bedrijfsprocessen en organisaties
Je maakt kennis met het concept bedrijfsproces en de basisprincipes van organisaties. Ook verschillende organisatietheorieën en –typologieën komen aan bod.

De plaats en rol van IT in de maatschappij en organisaties
Je leert over de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van informatietechnologie. Ook is er aandacht voor het organisatorisch belang van IT, marktomstandigheden en –behoeften die van invloed zijn en voor juridische en sociaal-ethische aspecten. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor de plaats en rol van IT in organisaties. Hoe en waar wordt IT toegepast? En welke invloed heeft IT?

Strategie, management en besluitvorming
Dit onderdeel verdiept je kennis van de werking van organisaties. Wat is de rol van strategie in een organisatie? Wat is eigenlijk management en welke managementstijlen zijn er? Welke functionele deelgebieden hangen samen met IT? En hoe werkt besluitvorming?

Communicatie in organisaties
Dit deel behandelt een aantal communicatieprincipes in organisaties. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. het communicatiemodel, het onstaan en voorkomen van ‘ruis’, zakelijke communicatie, informele communicatie, argumentatie, rapportage, relatiemanagement, conflictoplossing en onderhandelen.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

2 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen