HBO Infrastructuur klassikaal

HBO-opleiding
XOIHDP140
2 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Infrastructuur klassikaal Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Informatica (brede bachelor)

Het HBO-deelprogramma Infrastructuur biedt de basiskennis die iedere IT’er nodig heeft over de infrastructuur. Er is o.a. aandacht voor netwerken, internet en datacommunicatie. Ook beheer, exptatie en beveiliging van de IT-infrastructuur komen aan bod.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleidingen Informatica, Bedrijfskundige Informatica en Technische Informatica. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module binnen deze HBO-bacheloropleidingen.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Inhoud

De opleiding besteedt aandacht aan de volgende onderwerpen:

Het infrastructureel systeem
Je maakt kennis met het begrip infrastructuur, de functie en constructie van de infrastructuur en de (relatie tussen de) diverse elementen van de infrastructuur.

Netwerken, internet en datacommunicatie
Dit deel behandelt o.a. de functie van netwerken, netwerktopologieën en netwerkcomponenten. Ook is er aandacht voor de geschiedenis, ontwikkeling, status en toekomst van internet. Daarbij wordt ook ingegaan op virtualisatie en werken in de cloud. Daarnaast besteedt dit deel aandacht aan het begrip datacommunicatie en hiermee samenhangende concepten.

Gebruik van de data-infrastructuur
In dit deel wordt ingegaan op de data-infrastructuur. Onderwerpen zijn o.a. het relationeel model, doel en werking van een relationeel DBMS, Data Warehouse en DSS, databasestructuren en organisatie van de content en het toepassen van vraagtalen.

Beheer en exptatie
Onderwerpen zijn o.a. operationeel, functioneel en technisch beheer van de infrastructuur. Ook wijzigingsbeheer komt aan bod. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor beveiliging. Welke factoren en bedreigingen spelen een rol bij de beveiliging van informatiesystemen, gegevens en datacommunicatie? Ook is er aandacht voor security-onderzoek en beveiligingsaudits.

Documentatie
Je leert over verschillende typen documentatie voor het ontwerpen, ontwikkelen en inzetten van producten, applicaties en diensten. Ook hulpmiddelen voro het vervaardigen, bewerken en distribueren van professionele documenten komen aan bod.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

2 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen