HBO Pedagogiek in het onderwijs

HBO-opleiding
XOIHDP143
1 maand
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Pedagogiek in het onderwijs Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bachelor Lerarenopleiding Talen

Wie voor de klas staat, heeft niet genoeg aan kennis van het vak dat hij doceert. Ook de omgang met leerlingen vergt specifieke kennis en vaardigheden. In dit HBO-deelprogramma leer je alles over het omgaan met adolescenten in een schoolsituatie. Deze opleiding is alleen bij Hogeschool te volgen.

Deze opleiding is een must voor iedereen die werkt met leerlingen in de puberleeftijd. Uiteraard voor (aankomend) docenten, maar ook andere schoolmedewerkers zullen veel aan de kennis uit deze opleiding hebben.

Het HBO-deelprogramma Pedagogiek in het onderwijs is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bachelor Lerarenopleiding Talen. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige modules binnen die HBO-bacheloropleiding

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Inhoud van het HBO-deelprogramma Pedagogiek in het onderwijs

Deze opleiding gaat o.a. in op de belangrijkste onderwerpen binnen de ontwikkelingspsychologie. Wat gebeurt er in het puberbrein en welke invloed heeft dit? En welke invloed heeft de opvoeding? Je leert de specifieke kenmerken van adolescenten kennen. Ook wordt ingegaan op problemen bij adolescenten en hoe je hiermee om kunt gaan, individueel en in de klas. Tot slot leer je over een aantal belangrijke aandachtspunten in de omgang met adolescenten en hoe je je eigen gedrag hierop kunt aanpassen. Bij deze opleiding hoort een verplichte mondelinge lesdag.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

1 maand

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen