HBO Internationale economie en recht

HBO-opleiding
XOIHDP150
4 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Internationale economie en recht Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding HBO Management, Economie en Recht

De lidstaten van de Europese Unie (EU) voeren een gemeenschappelijk beleid, o.a. op het gebied van landbouw, handelspolitiek, ontwikkelingsbeleid en milieu. Vrijwel iedere onderneming krijgt hiermee te maken. Met dit HBO-deelprogramma doe je in korte tijd inzicht op in de werking en invloed van de EU, internationale economie en het Europees recht.

Onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen, zijn o.a. geldtheorie, internationalisering en risicobeheer in een internationale economische context. Daarnaast leer je de Engelse taal moeiteloos beheersen in een zakelijke omgeving. Naast het diploma van Hogeschool behaal je hiervoor het Certificate of Advanced English van de University of Cambridge.

Het HBO-deelprogramma Internationale economie en recht is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding HBO Management, Economie en Recht. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige modules binnen deze HBO-bacheloropleiding.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Inhoud

De opleiding bestaat uit drie modules. Klik op een module voor meer informatie over de inhoud.

-Business English
-Europa: van internationale samenwerking tot geïnstitutionaliseerde integratie
-Internationale economie

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO werk- en denkniveau gewenst.

Opleidingsduur

4 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen