HBO Toegepaste psychologie

HBO-opleiding
XOILG023
12 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-leergang Toegepaste psychologie Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie

De HBO-leergang Toegepaste psychologie biedt een unieke mogelijkheid om in relatief korte tijd een brede en gedegen basis op te doen om op niveau te starten in de psychologie of kennis in dit vakgebied te verdiepen en verbreden.

Deze leergang is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Inhoud

De opleiding bestaat uit vier delen:

Psychologie
Dit onderdeel bestaat uit twee modules. De modules geven samen een inzicht in de belangrijkste onderwerpen en methoden uit de wetenschap psychologie in het algemeen en het onderdeel Persoonlijkheidsleer in het bijzonder.

-Inleiding in de psychologie
-Persoonlijkheidsleer

Diagnostiek in de psychologie
Ook dit onderdeel bestaat uit twee modules. Hierin worden alle facetten van het diagnostisch proces bij gebruik van verschillende gesprekstechnieken behandeld. Daarnaast doe je in dit deel kennis en vaardigheden op over andere technieken die kunnen worden toegepast in het psychisch diagnostisch proces.

-Gesprekstechnieken, observatie en rapportage
-Psychodiagnostiek voor de psychologisch medewerker

Statistiek
In dit deel leer je het toepassen van statistische methoden en technieken op het gebied van de sociale wetenschappen, de psychologie in het bijzonder. Het deel wordt gevormd door één module die bestaat uit twee delen.

-Beschrijvende technieken
-Inductieve technieken

Werkveldoriëntatie
Ook dit deel bestaat uit één module. Met de module Werkveldoriëntatie oriënteer je je op de verschillende werkvelden binnen de toegepaste psychologie. Deze module wordt afgesloten met een praktijkopdracht.

-Werkwijze module Werkveldoriëntatie

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

12 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen