HBO Internationalisering en globalisering in het recht klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL094
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Internationalisering en globalisering in het recht klassikaal Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Rechten

Het HBO-deelprogramma Internationalisering en globalisering in het recht klassikaal behandelt de juridische aspecten van internationalisering en globalisering in de breedste zin van het woord. Alle kanten van internationalisering en globalisering komen – uiteraard op een neutrale manier die past bij een jurist – aan de orde. Na deze opleiding heb je bovendien inzicht in de werkwijze van de EU, internationale economische blokken en verdragen.

Dit deelprogramma is onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Rechten. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling bij doorstroming naar die bacheloropleiding.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding?

Opleidingsinhoud

Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 4 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 8 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Europa: inrichting en instituten van de EU, Europees Verdrag
  • Internationale economische blokken en internationale verdragen
  • Juridische aspecten van globalisering

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen