HBO Nieuwe media en user research

HBO-opleiding
XOIHDP174
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Nieuwe media en user research Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design

Door de digitalisering van onze samenleving is de vraag naar professionals op het gebied van digitale media groot. In het HBO-deelprogramma Nieuwe media en user research staan de verschillende vormen en toepassingen van digitale multimedia centraal. Daarnaast is er veel aandacht voor onderzoek naar de gebruiker van deze nieuwe media.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Doelgroep Nieuwe media en user research
Deze opleiding is bestemd voor iedereen die zich wil verdiepen in media en onderzoek wil doen naar de gebruikers ervan. Zo is de opleiding o.a. een aanrader voor professionals bij mediabedrijven, uitgeverijen en ICT-bedrijven.

Heb je interesse in deze opleiding?

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit de modules Nieuwe media en digitale cultuur, Mediageschiedenis en User Research.

Nieuwe media en digitale cultuur
In deze module maak je kennis met een groot aantal mediatheorieën. Deze vormen het theoretische kader; de basis om te reflecteren over de culturele implicaties van nieuwe media. Er wordt inzicht gegeven in de geschiedenis van mediatechnologie en informatiesystemen. Verder geeft de module een overzicht van de ontwikkeling en relevantie van dragers van beeld, tekst, data en geluid als bewaarsystemen van cultuur. Ook wordt een reflectie op eigen mediagebruik en -gedrag gevraagd.

Mediageschiedenis
In deze module komen de achtergronden en het ontstaan van het huidige medialandschap aan bod. Je leert o.a. over mediarevoluties, tendensen in de media en theorieën en tools voor het begrijpen van technologische verandering.

User Research
Het doel van de module is het bijbrengen van fundamentele onderzoeksvaardigheden en deze toe te passen binnen de context van user research. Aan het einde van deze module is duidelijk wat onderzoek is en welke fasen het onderzoeksproces kent. Daarnaast komen de belangrijkste methoden en technieken die bij onderzoek worden gebruikt aan bod. En welke daarvan toegepast kunnen worden in het domein van user research om persona's te maken, te gebruiken en te onderhouden.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen