HBO Webdesign

HBO-opleiding
XOIHDP175
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Webdesign Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design

Ontwerpen voor internet vereist specifieke kennis en vaardigheden. Met dit deelprogramma breng je je vakkennis in korte tijd op HBO-niveau. Je doet technische vaardigheden op en leert in je ontwerpen de gebruiker voorop te stellen.

Deze opleiding is een prima keuze voor wie een baan ambieert als webdesigner bij bijvoorbeeld een mediabedrijf, uitgeverij of communicatiebureau. Ook voor ontwerpers die nog weinig ervaring in webdesign hebben vinden in deze opleiding een waardevolle aanvulling op hun vakkennis.

Dit deelprogramma is onderdeel van de HBO-bacheloropleiding HBO Communication and Multimedia Design. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Doelgroep Webdesign
Dit HBO-deelprogramma is bestemd voor professionals die zich in korte tijd op HBO-niveau willen verdiepen in grafisch ontwerpen. Bijvoorbeeld voor wie werkt bij een mediabedrijf, uitgeverij, ICT-bedrijf of communicatiebureau.

Heb je interesse in deze opleiding?

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit de modules HTML5/CSS3, Interactieontwerp, Adobe Photoshop en Social media.

HTML5/CSS3
Je leert werken met HTML5 (een van de meest gebruikte opmaaktalen) en CSS3 (Cascading Style Sheets). Je leert o.a. elementen met CSS opmaken, koppelingen maken, werken met HTML-lijsten en –tabellen, afbeeldingen, video en audio gebruiken, formulieren maken en opmaken, een lay-out maken met CSS en JavaScript binnen de HTML-pagina toepassen.

Interactieontwerp
Internet en software worden steeds intuïtiever. Iemand die Word gebruikt of via internet iets opzoekt, hoeft niet per se eerst een cursus te volgen om die omgevingen te beheersen. De omgeving is gebouwd met de gebruiker in het achterhoofd; dit noemt men user-centered design of ontwerpen voor de gebruiker. Hoe intuïtiever een website is gebouwd, hoe positiever de gebruiker over die website zal zijn, en hoe vaker deze zal terugkeren op deze site. De doelstelling van deze module is een mensgericht (user-centered) ontwerpproces in te richten en uit te voeren. Daarbij is aandacht voor hoe de gebruiker denkt en waarneemt, en hoe het ontwerp afgestemd kan worden op die gebruiker.

Adobe Photoshop
Deze module brengt je kennis op het niveau Adobe Certified Expert. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. bestanden en bridge, selecties, lagen, maskers en kanalen, type tool en vector tool, fotobewerking, illustreren met Photoshop, filters en effecten, kleurbeheer en Photoshop voor webdesigners.

Social media
Deze module maakt je bewust van de mogelijkheden en valkuilen van social media. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. het social media-landschap, social media en reputatie, social media en marketing, social media in corporate communicatie, het invoeren van social media in een organisatie en het ACCESS-model.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen