HBO Relatiemanagement

HBO-opleiding
XOIHDP177
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Relatiemanagement Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Commerciële economie (CE)

Werk je als inkoper of (assistent-)inkoopmanager, of ambieer je een functie op dit gebied? Dan is het HBO-deelprogramma Relatiemanagement zeker een aanrader. De opleiding behandelt het belang van CRM in relatie tot leveranciers en inkoop. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. professionele inkoop, inkoop en strategie en leveranciersmanagement.

Het HBO-deelprogramma Relatiemanagement is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Commerciële economie (CE). Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Doelgroep HBO-deelprogramma Relatiemanagement
Deze opleiding is bestemd voor iedereen die zich in zijn functie bezighoudt (of bezig wil houden) met het onderhouden en uitbouwen van relaties met leveranciers. Zo is de opleiding bijvoorbeeld interessant voor inkopers en (aankomend) inkoopmanagers. Ook andere professionals die betrokken zijn bij inkoopbeslissingen doen met dit deelprogramma waardevolle kennis op.

Heb je interesse in deze opleiding?

Opleidingsinhoud

Het HBO-deelprogramma Relatiemanagement bestaat uit twee modules:

Customer relationship management
In de module Customer Relationship Management wordt de basiskennis van CRM behandeld, die nodig is om op operationeel niveau de noodzaak en consequenties van toepassingen van CRM in een organisatie te overzien en het klantcontactproces te optimaliseren. De module leidt op tot junior CRM.

De module behandelt de onderwerpen CRM en strategie, CRM en bedrijfsproces, CRM en organisatie, CRM en verandermanagement, CRM en klantinformatie, CRM en communicatie, CRM en ICT, CRM en wetgeving, CRM en projectmanagement.

Inkoop en leveranciers
Het accent in deze module ligt op de ontwikkeling van relaties met de omgeving en het managen van de interfaces met leveranciers en klanten. De module behandelt de volgende onderwerpen:

Inkoop als bedrijfsfunctie
  • Professionele inkoop
  • E-procurement
  • Relaties met andere functionele gebieden
  • Inkoopplanning en inkoopprofessionalisering
  • Inkoop en strategie
  • Make-or-buy
  • Leveranciersmanagement
  • Samenwerking en partnerships.

Transactiemanagement
  • Specificeren
  • Offreren en selecteren
  • Onderhandelen en contracteren.

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HAVO-/MBO- werk- en denkniveau gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen