HBO Neuropsychologie

HBO-opleiding
XOIHDP181
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Neuropsychologie Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie

Het HBO-deelprogramma Neuropsychologie geeft in slechts drie maanden inzicht in alle facetten van neuropsychologie. Je leert o.a. welke stoornissen kunnen optreden en hoe deze veroorzaakt worden, hoe beschadigingen gekoppeld kunnen worden aan mogelijke disfuncties en welke verschillende beeldvormende technieken er zijn. Daarnaast leer je alles over het herstelvermogen van de hersenen en diverse behandelmethoden.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Doelgroep
Deze opleiding is bestemd voor professionals in de psychologie of de zorg, die meer willen leren over neuropsychologie. Bijvoorbeeld als specialisatie of uitbreiding van vakkennis. Zo biedt de opleiding waardevolle kennis voor o.a. (toegepast) psychologen, psychologisch medewerkers, verpleegkundigen, verzorgers, activiteitenbegeleiders, pedagogisch medewerkers of algemeen medewerkers.

Heb je interesse in deze opleiding?

Opleidingsinhoud

Het deelprogramma Neuropsychologie klassikaal bestaat uit de volgende onderdelen.

  • Inleiding in de klinische neuropsychologie
  • Beeldvorming van de hersenen
  • Herstel en behandeling
  • Functiedomeinen
  • Ziektebeelden

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO- werk- en denkniveau gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen