HBO Gespreksvoering volwassenen en ouderen

HBO-opleiding
XOIHDP182
3 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Gespreksvoering volwassenen en ouderen Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie

Het HBO-deelprogramma Gespreksvoering volwassenen en ouderen biedt uitgebreide kennis over het voeren van gesprekken met volwassenen en ouderen binnen een psychologische setting. Ook is er aandacht voor observatie en rapportage over de bevindingen.

De opleiding is een goede keuze voor iedereen die zijn vakkennis wil opfrissen of uitbreiden, maar (nog) geen volledige bacheloropleiding wil volgen. Ook professionals in de psychologie die zich willen specialiseren in gespreksvoering en rapportage, doen met dit deelprogramma waardevolle kennis op.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Toegepaste Psychologie. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor het theoriegedeelte van de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

Doelgroep
Deze opleiding is bestemd voor iedereen die meer wil weten over of zich wil specialiseren in het voeren van gesprekken met volwassenen en ouderen, maar (nog) geen volledige bacheloropleiding wil volgen. Bijvoorbeeld voor wie zijn vakkennis wil uitbreiden of opfrissen. Zo is de opleiding o.a. interessant voor psychologen, pedagogen, psychologisch medewerkers en psychologisch assistenten.

Heb je interesse in deze opleiding?

Opleidingsinhoud

De opleiding besteedt uitgebreid aandacht aan het voeren van gesprekken en het rapporteren over je bevindingen. De leerstof is specifiek gericht op het werken met volwassenen en ouderen. Je doet o.a. kennis op over diverse gespreksmodellen, behandeling en begeleiding.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst en gaan we uit van enige basiskennis op het gebied van psychologie. Heb je nog geen kennis op het gebied van psychologie, dan raden we je aan eerst het HBO-deelprogramma Inleiding psychologie te volgen.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen