HBO Sociale Zekerheidsrecht

HBO-opleiding
XOIHDP185
2 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Sociale Zekerheidsrecht Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Rechten

Wil je de ins en outs leren over werknemersverzekeringen en volksverzekeringen, dan is het HBO-deelprogramma Sociale Zekerheidsrecht een echte aanrader. De opleiding is zeer praktijkgericht en volledig up-to-date dus je krijgt ook inzicht in alle regelingen die recent zijn herzien of die binnen afzienbare tijd worden gewijzigd.

De opleiding behandelt alle belangrijke aspecten van de Werkloosheidswet, de WAO en de Wet Werk en Inkomen naar arbeidsvermogen. Je leert dus snel je weg vinden binnen het sociale zekerheidsrecht, op Europees en internationaal gebied. Na afronding kun je casussen oplossen over het sociaal zekerheidsrecht of op het snijvlak van arbeidsrecht en het sociaal zekerheidsrecht.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Rechten en van de specialisatie Sociaal Juridische Dienstverlening. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor gelijknamige modules bij doorstroming naar een van deze bacheloropleidingen.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Sociale Zekerheidsrecht bestemd
Deze opleiding is bedoeld voor professionals die op HBO-niveau hun kennis over het sociale zekerheidsrecht willen uitbreiden. Werk je op een advocatenkantoor, bij een overheidsinstelling of heb je een adviserende of mediator functie op dit gebied? Dan kun je je kennis van het sociale zekerheidsrecht met dit deelprogramma verder verdiepen. Ben je als particulier geïnteresseerd in dit onderwerp, dan is dit deelprogramma eveneens een aanrader.

Heb je interesse in deze opleiding?

Opleidingsinhoud

Deze opleiding bestaat uit de modules Sociale Zekerheidsrecht I en Sociale Zekerheidsrecht II. Hierna staat per module beschreven welke onderwerpen daarin aan de orde komen.

  • Sociale Zekerheidsrecht I
  • Sociale Zekerheidsrecht II

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

2 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen