HBO Consument en wonen

HBO-opleiding
XOIHDP186
1 maand
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Consument en wonen Nieuw!
Breed inzicht in juridische woonzaken

Voor wie deskundigheid wil opdoen van juridische zaken rond het eigendom van een privéwoning, is het HBO-deelprogramma Consument en wonen een echte aanrader.

Je maakt je de basisbeginselen eigen van het hypotheek- en pandrecht, subsidies rondom de eigen woning, aspecten van koop en verkoop, tijdelijke verhuur, zekerheidstelling en de veiling van woningen.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Rechten en van de specialisatie Sociaal Juridische Dienstverlening. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor gelijknamige modules bij doorstroming naar een van deze bacheloropleidingen.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Consument en wonen bestemd
Deze opleiding is bedoeld voor professionals – zoals medewerkers van makelaarskantoren – en particulieren die kennis nodig hebben van juridische zaken rondom het eigendom van een privéwoning. Ben je in het bezit van een woning die je niet verkocht krijgt en wil je weten wat je juridische mogelijkheden zijn, dan is dit deelprogramma zeker een aanrader.

Heb je interesse in deze opleiding?

Opleidingsinhoud

Deze opleiding bestaat uit een praktijkgerichte module waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Consument en wonen

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

1 maand

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen