HBO Sociaal Juridisch Advies bij wonen, werken en winkelen

HBO-opleiding
XOIHDP188
1 maand
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Sociaal Juridisch Advies bij wonen, werken en winkelen Nieuw!
Minor binnen de HBO-bacheloropleiding Rechten

Wie regelmatig als gemachtigde of belangenbehartiger moet optreden in zaken voor de kantonrechter, heeft een stevig fundament aan juridische kennis nodig. Met het HBO-deelprogramma Sociaal Juridisch Advies bij wonen, werken en winkelen bouw je snel aan dat fundament.

De opleiding behandelt alle belangrijke aspecten van huurrecht, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, internationaal personen- en familierecht en consumentenrecht in Europa. Zo verkrijg je breed inzicht in en raak je snel vertrouwd met de juridische (on)mogelijkheden.

Dit deelprogramma is een minor binnen de HBO-bacheloropleiding Rechten. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor gelijknamige modules bij doorstroming naar deze bacheloropleiding.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Sociaal Juridisch Advies bij wonen, werken en winkelen bestemd
Volgens de rechtsregels kunnen partijen in zaken voor de kantonrechter in persoon procederen, waarbij zij zich kunnen laten bijstaan door een gemachtigde. Dat hoeft geen advocaat of deurwaarder te zijn. Deze opleiding is bedoeld voor professionals en particulieren die als gemachtigde of belangenbehartiger moeten optreden in dergelijke zaken voor het kantongerecht.

Heb je interesse in deze opleiding?

Opleidingsinhoud

Deze opleiding bestaat uit 6 modules: Huurderspraktijk; bijzondere bepalingen en omgevingsrecht, Arbeidsrecht II, Sociaal Zekerheidsrecht II, Internationaal Personen- en familierecht, Consumentenrecht in Europa; consumentenbescherming en gereguleerde markten en Moot Court. Hierna staat per module beschreven welke onderwerpen daarin aan de orde komen.

  • Huurderspraktijk; bijzondere bepalingen en omgevingsrecht
  • Arbeidsrecht II
  • Sociaal Zekerheidsrecht II
  • Internationaal Personen- en familierecht
  • Consumentenrecht in Europa; consumentenbescherming en gereguleerde markten
  • Moot Court

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

1 maand

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen