Commerciële Economie en Ondernemerschap

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Achter een sterk merk schuilt een sterke persoonlijkheid. Iemand die alles weet over consumentenbehoeften en daar handig op inspeelt. Zet jij de nieuwste vinding van Google of Douwe Egberts in de markt?

Door het stijgende aantal online verkopen, stijgt ook de behoefte aan mensen met verstand van online zaken doen. Nederland staat in de top 3 van meest succesvolle online markten van West-Europa met een totale online verkoop van € 10,5 miljard. Na de opleiding E-commerce Marketing Sales ben je in staat om in allerlei verschillende branches zowel online als offline verkopen een flinke boost te geven. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, internet marketeer, communicatie- adviseur of sales manager. Of start je liever je eigen online onderneming?

Opleidingsinhoud

Leren door doen
Binnen de opleiding wordt in de vakken en projecten aandacht worden besteed aan de drie pijlers e-commerce, marketing en sales. Je bouwt een website, bezoekt verschillende bedrijven in de branche, volgt een masterclass sales en leert alles over creative concept design. Je gaat praktijkgericht aan de slag, zo volg je een project waarbij je je eigen webshop opzet en door middel van SEO en SEA het bezoek naar en de aankopen op je webshop stimuleert. Uiteraard maak je een internationale studiereis om te zien hoe ze marketing bedrijven over de grenzen en kun je binnen of buiten Nederland stage lopen. Ook Inkoop- en supply chain management, Design & media, Salesskills en Strategische marketing zijn vakken die je tijdens deze opleiding volgt.

Vooropleiding

  • Havo-, vwo-, mbo4-, CBM-, CTM-, HMA- of SRH-diploma.
  • Toelating met elk profiel.
  • Voor wie het vak Management en Organisatie (M&O) niet in de vooropleiding heeft gehad, heeft Tio het keuzevak Introductie in bedrijfseconomie ontwikkeld. Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding, is men verplicht dit keuzevak te volgen. Zo kan je zonder M&O toch aan een hbo-opleiding bij Tio beginnen.

Opleidingsduur

3-4 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar:

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): €95,-

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen