DNS

Leraar 1st till 9th grade

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het behalen van deze opleiding ben je in staat om tussen de 1e en 9e klas les te geven. Het is een internationale opleiding die zich voornamelijk op het buitenland orienteerd. Het is goed mogelijk om als leraar in een ontwikkelingsland aan de slag te gaan.

Tijdens de opleiding volg je meerdere stage perioden. Die kwalificeren je om met probleem jeugd en jongeren te werken omdat je daar al ervaring mee opdoet tijdens de opleiding.

Er is ook een buitenland stage waarin je voor 6 maanden een stage periode in Afrika hebt.

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit een aantal themas.

Jaar 1.
In dit jaar is de wereld je klaslokaal. Je gaat met je klas voor 4 maanden Azie door reizen. Het is een studie reis waarin je veel van de actuele vraagstukken leert en ook zelf ervaard.
Examens in: Psygologie.

Jaar 2.
In dit jaar heb je een volledig school jaar stage op een school en/of tehuis voor jongeren met opvoedings en leerproblemen. Je leert hoe met ze om te gaan en je krijgt een berg aan verantwoordelijkheid. Dat neem je als gereedschap mee voor in de toekomst.
Examens: Didactiek en Pedagogie

Jaar 3. Dit is een divers jaar. Niet alleen studeer je de officiele vakken, maar er is ook een periode waarin je algemeen maatschappelijke vraagstukken bestudeerd. Buiten dat, er is ook een periode waarin je 'kan doen waarvan jij denkt dat goed voor je is'.
Examens: Wiskunde of Natuur en techniek, 'Godsdienst en philosofie'.

Jaar 4. Direct in het begin van het jaar vertrek je naar Afrika voor 6 maanden om daar je buitenland stage te doen. Je doet veel ervaring op door met mensen te werken die totaal verschillend denken dan dat je gewend bent. Na de opleiding kan je ervoor kiezen om in het buitenland te gaan werken.
Examens: 2 vakken uit de volgende opties: Social science, Aardrijkskunde, en Kunst

Na het behalen van het laatste examen, schijf je je bachelor en studeer je af

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De toelatingseisen is minimaal havo of een afgeronde MBO opleiding (niveau 3-4)

Opleidingsduur

4 jaar

Plaatsen / leslocaties

Denemarken

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.