ROC Midden Nederland

Verdieping in de branche kraamzorg voor verzorgenden en verpleegkundigen

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De verdieping in de branche Kraamzorg richt zich op verzorgenden en verpleegkundigen zonder recente ervaring in de kraamzorg, die (gaan) werken als kraamverzorgende bij een kraamzorgorganisatie. Er zijn twee doelgroepen:
  • verzorgenden AG en -IG, herintredende kraamverzorgenden en verpleegkundigen die tijdens hun opleiding de zorg voor barenden, kraamvrouwen en pasgeborenen hebben afgesloten.
  • verzorgenden die tijdens hun opleiding het onderdeel kraamzorg niet hebben afgesloten. Voor deze doelgroep is het noodzakelijk om het voortraject te volgen, voorafgaand aan de opleiding. Het voortraject Basis Kraamzorg vindt plaats op vrijdag 23 september 2016.

Inhoud van de cursus

De opleiding verdieping in de branche Kraamzorg voor verzorgenden en verpleegkundigen is gericht op het werken als kraamverzorgende in de thuissituatie en bestaat uit twee onderdelen, behorend tot de opleiding verzorgende.

De zorg voor barenden, kraamvrouwen en pasgeborenen: de stof wordt beknopt aangeboden en is bedoeld om de reeds bestaande kennis en vaardigheden van de basiskraamzorg, behaald in een andere opleiding, op te frissen.

De zorg voor kraamvrouwen met middencomplexe problemen: de reeds bestaande kennis en vaardigheden worden aangescherpt om in een afwijkende en/of complexere zorgsituatie adequaat te kunnen observeren en handelen.

Voor de doelgroep die tijdens de opleiding het onderdeel kraamzorg niet heeft afgesloten, bieden we een voortraject aan van een dagdeel van drie klokuren met bijbehorende opdrachten, gericht op de basis kraamzorg voor barenden, kraamvrouwen en pasgeborenen.

Lestijden: zes klokuren per dag.

Certificaten / Diploma
Wanneer de opleiding met goed gevolg wordt afgesloten, ontvangen de deelnemers het door de branche erkende diploma Kraamverzorgende en de bijbehorende speld. Als de theorie- en praktijkopdrachten met goed gevolg worden afgesloten, is de deelnemer gekwalificeerd voor het werken in de extramurale kraamzorg.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De deelnemer dient te beschikken over een diploma van een van de hieronder beschreven opleidingen. Een erkenning als leerbedrijf niveau 3 voor de opleiding Verzorgende is noodzakelijk.

Duur van de cursus

De opleiding verdieping in de branche Kraamzorg voor verzorgenden en verpleegkundigen bestaat uit drie lesweken van drie dagen a zes klokuren en tien weken beroepspraktijkvorming. Er wordt gebruikgemaakt van opdrachten die in de praktijk moeten worden uitgevoerd. Aanbevolen bpv-uren: twintig uur per week.

Kosten van de cursus

  • Opleidingskosten 1.150,-
  • Speld 30,-
  • Kosten voortraject Basis Kraamzorg 150,-.

Het lesmateriaal is van Prove2move. Daarnaast moet het volgende boek worden aangeschaft: Kraamzorg, traject V&V, niveau 3, ThiemeMeulenhoff isbn 9789006925067, prijs: 62,-.

Bij incompany trajecten wordt de prijs in overleg vastgesteld. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw Gerda van Wijngaarden via [stuur een e-mail].

Bijzonderheden

De lesdagen vinden plaats op de volgende data:
26, 27, 28 oktober 2016
23, 24, 25 november 2016
25, 26, 27 januari 2017

Toetsing: 24 februari 2017
Herkansing: 10 maart 2017
Diploma uitreiking: 13 april 2017

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.