NHA Thuisstudies

Basisvaardigheden Horeca

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Vind een afwisselende baan in de horeca met de cursus Basisvaardigheden Horeca

Droom je van een baan in een restaurant, cafť of hotel? Misschien zelfs plannen om ooit voor jezelf te beginnen? Met de cursus Basisvaardigheden Horeca zet je een hele goede eerste stap naar een afwisselende carriŤre in de horeca.

Ober, er zit een vlieg in mijn soep. Welja… Niets is zo gevarieerd als werken in de horeca. Geen dag is hetzelfde, je ontmoet veel mensen en je hebt tal van vaardigheden nodig. Spreekt de veelzijdigheid je aan, ben je gastvrij en flexibel? Dan is de cursus Basisvaardigheden Horeca een excellente keuze.

Werk je al in de horeca, dan is de opleiding een ideale manier om bestaande horecakennis op te frissen.

Bereidingstechnieken en commerciŽle vaardigheden

Van bedrijfstypes en vakbekwaamheid tot het bereiden en serveren van dranken, eetwaren serveren, hygiŽne, gastvrijheid en niet te vergeten de gastvrijheidsformule: in de cursus leer je alle aspecten van het horecavak.

De cursus Basisvaardigheden Horeca maakt je snel vertrouwd met de verschillende aspecten van het horecavak. Je leert bijvoorbeeld over bereidingstechnieken en hoe je tafels opdekt. Er is aandacht voor strenge regelgeving, maar ook commerciŽle vaardigheden en de omgang met gasten komen aan bod.

Brede opleiding

Is dit wat voor mij? Goede vraag. De cursus is geschikt voor iedereen die in de horeca aan de slag wil. Dus of je nu gaat werken in een hotel, een restaurant, bed&breakfast, cafť, snackbar of lunchroom: de lesstof helpt je goed op weg. Je bent snel een gewaardeerd medewerker die termen als au bain-marie, vacumeren, HACCP en Fifo begrijpt en toepast.

Waardevol diploma

Na het volgen van de opleiding ben je klaar voor het examen. Met het NHA-instituutsdiploma Basisvaardigheden Horeca vergroot je de kans om een goede baan in de horeca te vinden. Het is het bewijs dat je beschikt over de vereiste basiskennis en het is het begin van een mooie carriŤre.

Your order is up. Tijd om de stap te zetten, kies voor Basisvaardigheden Horeca.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Basisvaardigheden Horeca

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

Werken in de horeca, de bedrijfstypes en vakbekwaamheid

Je leert wat gastvrijheid en vakbekwaamheid in de horeca inhouden. Tevens is er aandacht voor de diverse bedrijfstypen in de horeca en de onderlinge verschillen.

Het bereiden en serveren van dranken

Je leert de belangrijkste ingrediŽnten, bewaarvoorschriften en bereidingswijzen kennen en leert hoe de drank moet worden geserveerd.

  • alcoholhoudende dranken: bier, wijn, gedistilleerd, cocktails en longdrinks;
  • alcoholvrije dranken: koffie, thee, zuivel, vruchtensappen, frisdranken, etc.;
  • presenteermethoden: methoden van opdekken en indekken van tafels;
  • serveermethoden: inzetmethode, uitserveermethode, presenteermethode;
  • debarasseermethoden: bovenhandse en onderhandse draagmethode.


Het bereiden en serveren van etenswaren

Je leert de belangrijkste ingrediŽnten, bewaarvoorschriften en bereidingswijzen kennen.

  • kleine eetwaren: gebak, snacks, bittergarnituren en ijs;
  • maaltijden: ontbijt, lunch en diner;
  • kooktechnieken: koken, blancheren, bakken, braden, glaceren, stoven, etc.;
  • bereidingstechnieken: cook and hold, cook and chill, vacuŁm bereiden, etc.;
  • productkennis: fornuis, frituur, steamer, au bain-marie, ijsmachine, etc.


Wettelijke hygiŽnevoorschriften en veilig en gezond werken

Je doet kennis op van de Warenwet en Warenregelingen, HACCP, HygiŽnecode, Wet Productaansprakelijkheid, controle leveringen, temperatuurmetingen, FiFo etc. Ook werkhouding en veiligheid komen aan bod.

Gastgericht handelen, gastvrijheid en het verkopen van gastvrijheid

Er is volop aandacht voor sociale en commerciŽle vaardigheden, basale verkooptechnieken, correct taalgebruik, enz.

Werken volgens de gastvrijheidsformule

  • product: assortiment, inkoop, bijproducten, presentatie en service;
  • gedrag: omgang met gasten, non-verbaal gedrag, klantenbehandeling;
  • omgeving: uitstraling interieur en exterieur, routing voor gasten, presentatie.


Wanneer je bovenstaande aspecten goed invult, ligt succes voor elke onderneming en werknemers binnen handbereik!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 219.00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding, Studeer in jouw eigen tempo, Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.