NHA Thuisstudies

WFT Adviseur Basis

Algemene informatie over de cursus

Toegang tot financieel werk: volg de opleiding Wft Adviseur Basis

Wft basiskennis nodig? Klanten adviseren over financiŽle producten? Zoals verzekeringen, pensioenen of hypotheken? En wil je blijven adviseren in de toekomst? Dan heb je het Wft-diploma nodig. Volg de opleiding Wft Adviseur Basis en leg een goed fundament voor het adviseurschap.

Het diploma Wft Adviseur Basis is verplicht voor iedereen die financiŽle diensten aanbiedt.

Goed adviseren

En als gediplomeerd Wft Adviseur weet je zeker dat je klanten van kundig advies voorziet. Hoe zet je de klant centraal?

Met de opleiding Wft Adviseur Basis bereid je jezelf in een half jaar tijd voor op het examen.

Kennis verrijken

In de opleiding krijg je antwoord op vragen als:

 • Waar moet ik op letten als ik cliŽnten adviseer?
 • Welke financiŽle producten zijn er op de Nederlandse markt?
 • Hoe regelt de wet het toezicht op financiŽle instellingen?
 • Hoe ziet het landschap van banken en verzekeraars eruit?
 • Wat is het verschil tussen De Nederlandse Bank en de Autoriteit FinanciŽle Markten?


Je spijkert ook juridische kennis bij. Zeker op het vlak van:

 • erfrecht
 • belastingrecht
 • huwelijksvermogensrecht


Na de opleiding:

 • weet je beter welk financieel product bij welke klant past
 • heb je meer kennis van de relevante rechtsgebieden
 • kom je goed beslagen ten ijs bij het examen


Je kunt (blijven) werken als klantadviseur bij een bank, verzekeraar of kredietverstrekker.

Jezelf verzekeren

Verrijk je kennis over bankrekeningen, spaarbeleggingsproducten en wet- en regelgeving. En verzeker jezelf van werk in de financiŽle dienstverlening. Volg de Wft Basis cursus.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma WFT Adviseur Basis

De Wet op het financieel toezicht wordt uitvoerig behandeld, evenals de hoofdlijnen van het burgerlijk recht. In het bijzonder die van het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht komen aan de orde. Speciale aandacht ook voor het belastingrecht, waarbij de nadruk is gelegd op de loon- en inkomstenbelasting.
 • Verder leer je hoe het bank- en verzekeringswezen is georganiseerd in ons land en in Europees verband en welke rol de Nederlandse Bank en de Autoriteit FinanciŽle Markten daarbij spelen.
 • Als financieel adviseur dien je goed op de hoogte te zijn van de verschillende financiŽle producten die er op de markt zijn. Denk hierbij aan spaar- en beleggingsproducten, de belangrijkste schade- en levensverzekeringen, hypotheken, kredieten en pensioenen.
 • In deze Wft opleiding leer je die in hoofdlijnen kennen zodat je jouw cliŽnten goed kunt adviseren en voldoe je aan de primaire wettelijke vakbekwaamheidseisen.
 • Dankzij de cursus Wft Adviseur Basis kun je snel in het bezit komen van het waardevolle erkende diploma. Dit diploma opent vele deuren naar een goed betaalde, afwisselende baan in de financiŽle dienstverlening. Fulltime of parttime.

Diploma WFT Adviseur Basis

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je het examen Wft Adviseur Basis wenst af te leggen. Op de site van het College Deskundigheid FinanciŽle Dienstverlening (CDFD) staat een lijst met alle erkende Wft exameninstellingen. Erkende exameninstellingen zijn o.a. NIBESVV, WFTNIVO en EBFS.
 • De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt. Er zijn geen vaste examendagen. Je kunt op elk door jou gewenst moment examen doen.

Kijk op www.cdfd.nl voor meer informatie.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding WFT Adviseur Basis is geen specifieke vooropleiding vereist.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland.

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.


Meer kwaliteitsgaranties


Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt


Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding WFT Adviseur Basis uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze opleiding WFT Adviseur Basis, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • ťťn jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieŽn.Studieduur opleiding Wtf Basis

Deze Wft Basis opleiding duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vijf uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 199,00 euro

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.