Didactische vaardigheden

Categorie Onderwijs
Prijs € 6005,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Didactische vaardigheden

Didactische vaardigheden

Didactische vaardigheden, ook wel onderwijskundige vaardigheden genoemd, zijn vaardigheden waarmee je een ander iets kan bijbrengen. Voor docenten zijn deze vaardigheden essentieel, maar niet alleen leraren hebben hier baat bij. Iedereen heeft kennis in huis en moet deze regelmatig overbrengen. Ook als werkende of student komen didactische vaardigheden van pas. Denk aan het geven van een presentatie, demonstratie of het inwerken van een collega.
Voor een groot gedeelte gaat uitleggen of lesgeven volgens vaste regels. Iedereen kan deze regels leren en zich hierin ontwikkelen. Voor een ander deel komt het op gevoel aan. Je werkt met mensen, dus je zult moeten aanvoelen hoe je je publiek moet benaderen. Ook improviseren komt hierbij kijken.
Didactische vaardigheden
Lerares geeft les aan kinderen

Inhoud

In cursussen is het mogelijk om je didactische vaardigheden onder de loep te nemen en hieraan te werken. Zo kun je een cursus volgen over hoe je een inspirerende training geeft. Je leert hoe je voor een groep moet staan, hoe je om moet gaan met weerstand en hoe je stof op een verantwoorde manier onderwijst. Er zijn ook verschillende cursussen te volgen waarin je leert om te presenteren; zeker geschikt voor mensen die last hebben van zenuwen voor een presentatie.

Relevantie

De cursus didactische vaardigheden is een relevante cursus voor iedereen die bijvoorbeeld het onderwijs in wil, trainingen geeft of bijles geeft aan mensen. Iedereen die kennis overbrengt aan een ander heeft baat bij een verdieping in de stof als het gaat om didactische vaardigheden.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Onderwijsassistent niveau 4 Profit opleidingen 6005,-
  Amstelveen, Arnhem, Assen, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.