Start2Move

Sport - Conditietrainer Voetbal - KNVB erkend - 7 KNVB licentiepunten

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carrière in beweging!
Opleidingscentrum Start2move is op dit moment het grootst en snelst groeiende Fit!vak erkende opleidingscentrum van Nederland. Het docententeam van Start2move heeft zich als doel gesteld de cursist letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen op weg naar (nog meer) succes op de arbeidsmarkt!

Waarom Start2move?
  • Diverse erkende opleidingen
  • Deskundige, persoonlijke begeleiding
  • Digitale leermiddelen
  • Flexibele instroom
  • Opleidingslocaties in heel Nederland

Inhoud van de cursus

KNVB erkenning
Deze door de KNVB erkende cursus is onder andere geschikt voor Voetbaltrainers, (Herstel)trainers, Fysiotherapeuten en Verzorgers die graag meer specifieke kennis willen opdoen over Fysieke Training in de voetbalsport. De cursus is zowel geschikt voor trainers die in het amateur- als in het profvoetbal werkzaam (willen) zijn. Aan het eind van de cursus ontvangt de cursist 9 KNVB licentiepunten.

Inhoud
Aan de hand van het periodiseringsmodel van Raymond Verheijen, wordt er aandacht besteed aan de verbetering van de coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen en snelheid van zowel het team als het individu. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke belasting en belastbaarheid van de speler en zijn positie in het veld. De beginsituatie zal worden bepaald aan de hand van diverse specifieke testen en metingen die gedurende het seizoen meerdere keren worden afgenomen.

Docent
De cursus zal grotendeels worden verzorgd door Jelmer Siemons die -in samenwerking met Marco van Basten- verantwoordelijk is geweest voor de fysieke trainingen van het 1e elftal van sc Heerenveen. Het onderdeel Testen en Meten staat onder andere onder leiding van bewegingswetenschapper Jan van Norel. Hij is de afgelopen 5 seizoenen werkzaam geweest als Inspanningsfysioloog bij sc Heerenveen en is sinds dit seizoen werkzaam bij Vitesse.

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan via het inschrijfformulier: http://www.start2move.nl/inschrijfformulier

Onderdeel van voetbal academie Start2move
Kijk voor de actuele cursusdata op https://www.start2move.nl/opleidingsagenda-1

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het is wenselijk dat cursisten in het bezit zijn van een relevante vooropleiding (oa. TC 3, Fitnesstrainer A, CIOS, Fysiotherapie of ALO).

Duur van de cursus

3 lesdagen (10:00 - 15:30)

Kosten van de cursus

De cursusmaterialen, het certificaat en koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Bijzonderheden

Deze cursus is erkend door de KNVB. Cursisten die deelnemen aan deze cursus ontvangen 9 KNVB licentiepunten, bovendien ontvangen de cursisten een Start2Move certificaat "Conditietrainer Voetbal (inclusief Testen en Meten)".

Plaatsen / leslocaties

Zwolle, Amersfoort

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.