Start2Move

Health - Eetstoornissen en Sport

Algemene informatie over de cursus

Hoe herken je een eetstoornis? Wat kun jij doen bij een vermoeden of aanwezigheid van een eetstoornis? Deze 2-daagse cursus Eetstoornissen en Sport wordt gegeven door een ervaringsdeskundige, gespecialiseerd in eetstoornissen. Zij heeft zelf jarenlang aan den lijve ervaren wat er bij een eetstoornis komt kijken. De cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben rondom eetstoornissen (binnen de sportwereld). Theoretische kennis wordt afgewisseld met ervaringskennis en diverse werkvormen.

Inhoud van de cursus

Dag 1
De eerste cursusdag staat in het teken van informeren en bewustwording. Je leert meer over eetstoornissen, over de vage scheidslijn tussen gezond en ongezond sporter en over jouw voorbeeldfunctie als trainer, begeleider, instructeur, coach. Ook staan we stil bij de diverse dimensies van sport en de invloed van de social media op het voldoen aan ‘het’ perfecte plaatje. In hoeverre doe jij hier zelf aan mee?

Na afloop van de eerste cursusdag ontvang je een aantal integratieopdrachten in voorbereiding op de tweede cursusdag.

Dag 2
Deze tweede cursusdag staat in het teken van signaleren en handelen. Dus waaraan kun jij een eetstoornis bij ‘jouw’ sporter herkennen en wat doe je vervolgens bij een vermoeden? En hoe begeleid je een sporter waarvan je weet dat er sprake is van een eetstoornis of ongezond sportgedrag? Tot slot staan we stil hoe we binnen de sport mogelijk een rol kunnen spelen in het kader van preventie en vroegsignalering. Ga jij het binnen jouw werk in het vervolg anders aanpakken?

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

€295,-

Plaatsen / leslocaties

Diverse Locaties

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.