Start2Move

Pakket Fysieke Trainer Voetbal Plus

Algemene informatie over de cursus

Het pakket Fysieke Trainer Voetbal Plus is onder andere geschikt voor voetbaltrainers en beginnende fysieke trainers in het amateurvoetbal die op zoek zijn naar meer theoretische kennis en praktische oefenstof om toe te kunnen passen in de ‘dagelijkse’ voetbalpraktijk.

Tijdens de aanvullende cursus Hersteltrainer Voetbal wordt specifiek ingegaan op voetbalspecifieke oefenstof voor geblesseerde spelers evenals het revalidatieproces bij veel voorkomende voetbalblessures. Hierdoor is dit pakket ook uitermate geschikt voor verzorgers.

Heb jij de ambitie om werkzaam te zijn als fysieke trainer op hoger amateur of professioneel niveau? Volg dan het pakket Fysieke Trainer Pro voor een verdere verdieping en volop arbeidskansen.

Inhoud van de cursus

Het pakket Fysieke Trainer Voetbal Plus bestaat uit drie modules: Fitnesstrainer A, Hersteltrainer Voetbal en Conditietrainer Voetbal. Je kunt de modules in willekeurige volgorde starten. Het is, afhankelijk van de ingeplande lesdagen, ook mogelijk om de modules tegelijkertijd te volgen. Eventuele gemiste lesdagen kunnen kosteloos op een andere locatie worden ingehaald.

Module 1 Fitnesstrainer A
Tijdens de opleiding Fitnesstrainer A leer je onder andere over voedingsleer, anatomie, biomechanica, trainingsleer, krachttraining en blessurepreventie. Daarnaast komen onderwerpen als omgaan met klanten, leidinggeven en organisatieleer uitgebreid aan bod. Na afronding van deze internationaal erkende opleiding ben je o.a. in staat om klanten verantwoord te begeleiden tijdens hun training en zelfstandig trainingsprogramma’s op te stellen.

Hoewel reguliere voetbalopleidingen zich meer richten op het technisch en tactische en minder op het fysieke aspect, geven veel trainers en verzorgers aan dat kennis op het fysieke vlak een welkome aanvulling is. De opleiding Fitnesstrainer A is een uitstekend fundament hiervoor.

Module 2 Hersteltrainer Voetbal
Een fitte selectie is de droom van iedere (voetbal)trainer. Helaas krijgt elk voetbalteam vroeg of laat te maken met blessures. Dit wordt door de trainer vaak afgedaan als ‘domme pech’. Meestal onterecht, aangezien een groot aantal blessures zijn te voorkomen door beter rekening te houden met de individuele belastbaarheid van elke speler. Gedurende de 2-daagse cursus Hersteltrainer Voetbal krijg je meer inzicht in de oorzaken van veel voorkomende voetbalblessures en raak je bekend met veel gebruikte revalidatieprotocollen (o.a. Rehaboom). Aan de hand van casussen, gericht op o.a. hamstring-, knie-, enkel- en lies-/buikspierklachten, worden de revalidatieprotocollen vertaald naar praktische oefeningen op het veld. Met de opgedane kennis en praktische tools ben je in staat de geblesseerde spelers gerichter te laten revalideren, zodat ze sneller weer fit zijn en minder snel weer geblesseerd raken.

Module 3 Conditietrainer Voetbal
Tijdens de cursus Conditietrainer Voetbal leer je hoe je het maximale kunt halen uit jouw team en individuele spelers. Je gaat onder andere aan de slag met het verbeteren van de voetbalconditie, je leert o.a. welke energiesystemen een belangrijke rol spelen tijdens een wedstrijd en welke testen je het beste kunt gebruiken om onder andere de wendbaarheid, snelheid, herstelvermogen en kracht te meten.

De lesdagen van de drie modules bestaan uit een afwisseling van theorie en praktijk zodat je de kennis direct kunt toepassen. Je krijgt aan de hand van de testresultaten, praktische voorbeelden hoe je o.a. voetbalspecifieke core-stabilty, loop- en krachtvormen kunt implementeren in je reguliere training zonder ‘tijdverlies’. Je hebt tenslotte vaak maar 2 tot 3 trainingen per week, die je graag zo goed mogelijk wilt benutten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Geen vooropleiding vereist.

Duur van de cursus

+/- 15 lesdagen

Kosten van de cursus

Vanaf €276,- per maand.

Bijzonderheden

Lesmateriaal
Tijdens de opleiding Fitnesstrainer A ontvang je het NL Actief Fitnesstrainer A studieboek en de app Muscle and Motion. Tijdens de cursus Conditietrainer Voetbal en Hersteltrainer Voetbal wordt gebruik gemaakt van het boek Voetbalconditie van Jan van Winckel. Verder ontvang je aanvullend les-, oefen- en studiemateriaal (o.a. oefeningen, artikelen en onderzoeken) in je online leeromgeving. Tevens heb je toegang tot de oefentool (proefexamens) en vele leerzame en interessante webinars. Het lesmateriaal van beide modules evenals de examenkosten voor de opleiding Fitnesstrainer A ŕ € 250 zijn bij de prijs inbegrepen.

Stage
Tijdens de opleiding Fitnesstrainer A loop je minimaal 40 uur stage. Wij raden aan om meer uren stage te lopen om zodoende meer ervaring in het werkveld op te doen. Voor de cursussen Hersteltrainer Voetbal en Conditietrainer Voetbal is geen stage vereist. Meer informatie is te vinden op de afzonderlijke opleidingspagina’s en in de online leeromgeving e-Start na inschrijving.

Belastingvoordeel
Geef je in 2019 meer dan € 250 uit aan cursussen en/of opleidingen die aansluiten bij je (toekomstige) beroep? Dan is het mogelijk om een (groot) gedeelte van deze kosten terug te krijgen via de Belastingdienst. En dat bedrag kan aardig oplopen!

Plaatsen / leslocaties

Arnhem, Den Haag, Tilburg, Amsterdam, Eindhoven, Zwolle, Groningen, Rotterdam, Tilburg, Leiden, Delft, Goes, Nijmegen, Surhuisterveen, Leusden

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.