Sonnevelt Opleidingen

Psyche en gewicht

Algemene informatie over de cursus

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de 3 pijlers voor succesvol afvallen bestaan uit voeding, psyche en beweging. Voeding en beweging hebben al jaren de aandacht. Het is echter pas van de laatste tijd dat men erkent dat ook de geest van essentieel belang is en mentale begeleiding mag dan ook niet ontbreken. Lichaam en geest zijn n! Oude, soms hardnekkige patronen en/of traumatische ervaringen liggen vaak ten grondslag aan iemands eetgedrag. Dit is dan vaak de reden dat diten niet werken. Wanneer men gedurende een bepaalde periode keurig alle bewegings- en voedingsadviezen volgt zonder deze mentaal te integreren zal het resultaat veelal niet blijvend zijn.

Inhoud van de cursus

Als de Mindset niet verandert, wordt afvallen een frustrerende en energievretende steeds terugkerende tijdelijke actie. Juist hier kan coaching en/of therapie een uitkomst bieden, in combinatie met de juiste voedingsadviezen en het zoeken naar een gezonde manier van beweging. Het bij jezelf naar binnen kijken en de balans eens opmaken kan tevens een groot geschenk zijn aan jezelf waar je op vele andere gebieden, zowel persoonlijk als professioneel, veel baat bij kunt hebben.

Er is een horizontale samenwerkingsrelatie tussen coach of therapeut en de clint. Je gaat samen op weg naar een gezonde relatie met eten. Tijdens de na- en bijscholing leer je samen te zoeken naar een manier om zo een gezonde relatie met eten te verkrijgen. Door middel van oefeningen, praktische modellen zoals het visgraatmodel, psycho-educatie en casussen wordt er inzicht geboden in de specifieke kenmerken die bij gewichtsproblemen horen.

Gewichtsverlies is daarbij niet altijd het enige en belangrijkste doel. Wanneer de clint voor zijn/haar gevoel een bevredigende manier heeft gevonden om met eten en het gewicht om te gaan kan er heel veel werk verricht zijn zonder dat dit zich direct vertaalt naar de weegschaal.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Geen.

Duur van de cursus

2 dag(en)

Kosten van de cursus

EUR495,- (lunch inbegrepen).

Bijzonderheden

Kijk voor actuele prijzen en informatie op onze website.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.